31 Aralık 2022 11:25
Son Güncellenme Tarihi: 31 Aralık 2022 14:51

Siyasi partilerden yeni yıl mesajları: Karanlığı birlikte dağıtacağız

Siyasi partiler yayınladıkları yeni yıl mesajlarında yeni yılda baskı ile oluşturulan karanlığın halkın mücadelesiyle aydınlanacağı belirtilerek; 2023 yılında halkların kazanacağı dile getirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Siyasi partiler yeni yıl mesajlarında mücadele vurgusu yaparak karanlığın yırtılacağı ve halkların kazanacağı dile getirildi.

KILIÇDAROĞLU: O BEKLEDİĞİNİZ YIL SONUNDA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılının son gününde sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Çünkü o beklediğiniz yıl, sonunda geldi. Loading, Loading, Loading..." başlıklı videosunda şöyle seslendi: "Loading halkım loading... Binlerce sorunun çözümü loading... 2023'ün neden herhangi bir yıl olmayacağını göreceksiniz. Ve yaşayacaksınız. Çünkü o beklediğiniz yıl bu yıl olacak. Bay Kemal'i bekleyin. İyi seneler!"

BULDAN-SANCAR: 2023 HALKLARIN BAHARI OLACAK

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karanlığın Türkiye halklarının ortak mücadelesi ile dağılacağına dikkat çekilen mesajda, “Dünyada ve ülkemizde artan savaşlara ve ölümlere, açlığa ve yoksulluğa, yükselen faşizme, hukuksuzluğa, koyulaşan karanlığa inat umutluyuz, değiştireceğimize dair inançlıyız. Halkları nefessiz bırakan bu kötülük rejiminin değişimine çok az kaldı. 2023 yılı Türkiye halklarının bahar yılı olacaktır” denildi. 

SOL PARTİ: UMUDUMUZ VAR

Yeni yıl nedeniyle bir açıklama yapan Sol Parti de “AKP’li son yıllar geride kalıyor. 20 yıldır AKP’ye karşı mücadele etmenin onuruyla, şimdi yeni yılda yeni başlangıca hazırız. Umudumuz var. Sol’u birlikte çoğaltacağımız günlere merhaba” dedi.

TKP: 2023 YILI BİZİM OLACAK

Türkiye Komünist Partisi de sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Videoda “Bugün milyarlarca insan yeni umutlarla, yeni hayallerle yeni yılı karşılayacak. Bizim ise tek bir hayalimiz var: Bu aşağılık düzeni yıkıp insanca yaşayacağımız, eşitlik, özgürlük ve refah timsali bir ülke kurmak. Umudumuz var, hayalimiz var; #2023 bizim yılımız olacak.” ifadeleri yer aldı. 

TKH: BU ÜLKENİN EMEKÇİLERİ KAZANACAK

Türkiye Komünist Hareketi de (TKH) yeni yıl dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada

“İstibdat rejimi ve padişahlık özlemlerine inat 2023’te yeni bir cumhuriyet mücadelesi kazanacak. Patronların ve haramilerin egemenliğine inat 2023’te bu ülkenin emekçileri kazanacak! Emperyalizme ve iş birlikçilerine inat, 2023’te “Tam Bağımsız Türkiye” diyenler kazanacak!” denildi.

TÖP: DAHA YÜKSEK MÜCADELE AZMİYLE

Toplumsal Özgürlük Partisi de (TÖP) yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi: “Eğer insanca bir yaşam arzuluyorsak bunu 2023’ün insafına bırakamayız. En fazla 2023’te daha geniş bir örgütlülük, daha yüksek bir mücadele azmi, hedefe daha fazla odaklı bir iktidar bilinci geliştireceğimize dair bir motivasyonla harekete geçersek, 2023 de bizim için elinden geleni yapacaktır.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar 5 Ocak’ta alanlarda “Gülistan Doku Nerede?” diye soracak

SONRAKİ HABER

Dumlu cezaevinde tutuklulara 14 slogan için 14 ay iletişim cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa