31 Aralık 2022 12:20

Federal Mogul işçileri: Ek zam talebimizi yok sayamazlar

Federal Mogul’da işçilere gram altın dağıtılacağı duyurulurken işçilerin tepkisi üzerine yeniden bir düzenleme yapılacağı söylendi ancak altın dağıtılmadı.

Kaynak: Federal Mogul

Paylaş

Gözde MEYDAN
Kocaeli

Türkiye’nin en büyük piston üreticilerinden olan Federal Mogul’da işçilere işe girdikleri yıla göre gram altın dağıtılacağı duyurulurken işçilerin tepkisi üzerine yeniden bir düzenleme yapılacağı söylenerek altın dağıtılmadı.

Bir Federal Mogul işçisi yaşananları şöyle anlattı “Asgari ücrete yapılan zammın ardından pek çoğumuzun saat ücreti altında kaldı. Salı günü bir baktık işe giriş yılına göre altın dağıtılacakmış. Fabrikada isyanda bu konu yüzünden. Tepki çok olunca iptal edildi, düzenleme olacak denildi. Koskoca fabrika gram veriyor. Onu da belirli tarihler diyor, zaten o tarihlerde işe giren işçi sayısı toplam 25-30 kişi.” dedi.

Fabrikada ek zam talebinin konuşulduğunu söyleyen işçi “Herkes iyileştirme istiyor. Yeni giren adamın saat ücreti, eskiyi geçti. Kıdem farkının saat ücretine 1 TL olacak şekilde yansıtılmasını istiyoruz. İşverene kalsa değil 1 TL, 1 kuruş vermez. O nedenle bizim sesimizin duyulması, sendikanın adım atması gerek. Ek zam talebimizi duymazdan gelemezler.” dedi.

Başka bir Federal Mogul işçisi ise “Bizim için bir konuşma yok bekliyoruz bir ihtimal ek zam yapsınlar diye. Hangi patron cebinden fazla para çıkmasını ister ki? Yine de diğer fabrikaları duyunca belki bizde de ek zam olur diyoruz. Toyota 2 tam altın ve prim vermiş, Skoda 25 maaş vermiş, Bekaert saat ücreti 80 TL olmuş asgari ücret 8.500 TL oldu. Bunları görünce Federal Mogul da işçiye hakkı olanı verir herhalde diye umutlanmak istiyoruz.” diye konuştu.

 İşçilerin ek zam beklentisi varken, gram altın söylentisinin yayıldığını ifade eden işçi “Ek zam değil de gram altın vereceklermiş oda belli kişilere giriş tarihi belirterek, tüm personellere verilmeyecekti yani. Tabi bu konuya dair kesin bir açıklama yapmadılar, işçinin serzenişinden dolayı iptal edildiğini tahmin ediyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Dumlu cezaevinde tutuklulara 14 slogan için 14 ay iletişim cezası

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıl mesajında halkı enflasyon ve pahalılığına ezdirmediklerini iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa