1 Ocak 2023 17:31

Brezilya Başbakanı Lula’dan Ukrayna’da barış çağrısı

Brezilya’nın yeni Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Rusya ve Ukrayna temsilcileriyle bir araya gelerek iki ülke arasındaki savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Brezilya Başbakanı Lula’dan Ukrayna’da barış çağrısı

Fotoğraf: Ricardo Stuckert-Brezilya Cumhurbaşkanlığı/Wikimedia Commons(CC BY 3.0 br)

Brezilya’nın bugün resmi olarak görevine başlayan Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, yemin töreni öncesinde Rusya ve Ukrayna temsilcileriyle bir araya gelerek iki ülke arasındaki savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Lula, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ve Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yulia Svyrydenko ile ayrı ayrı görüştüğünü belirtti.

Lula’nın paylaştığı fotoğraflara göre, yemin töreninde ülkelerini temsil etmek üzere Brezilya’da bulunan ikili, hem Lula hem de müstakbel dış ilişkiler bakanı Mauro Vieira ile bir araya geldi.

Lula, Matvienko’ya Brezilya’nın “barış ve tarafların çatışmayı sona erdirmek için ortak bir zemin bulmasını” dilediğini söylediğini belirtti. Svyrydenko’nun da kendisine ülkesinin durumu hakkında bir rapor getirdiğini söyledi.

Bu ayın başlarında Brezilya-Rusya ilişkilerini görüşmek üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Lula, “Brezilya’da ulusların bütünlüğünü savunma geleneğimiz var ve barış için mümkün olan herkesle konuşacağız” dedi.

Öte yandan Lula’nın görev süresinin başlarında ABD, Çin ve Arjantin’e seyahat etmesi beklenirken, Reuters’a konuşan kaynaklar Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ocak ayında Lula’yı ülkesinde ziyaret edebileceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et