03 Ocak 2023 14:49
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ocak 2023 15:47

Erdoğan, memur ve emekli maaşı zamlarını yüzde 25 olarak açıkladı

Erdoğan, memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerin maaş zammını yüzde 25 olarak duyurdu; buna "Müjde" dedi.

Ekran görüntüsü, Cumhurbaşkanlığı yayınından alınmıştır.

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" açıklamasını yaptı. 

En düşük memur maaşı aile ödeneği dahil 11 bin 381, en düşük emekli memur maaşı 7 bin 596 TL oldu. Yoksulluk sınırı Aralık 2022'de 26 bin 485 lirayı gördü. Yeni yılın verileri dahi gelmeden yoksulluk sınırı yüzde 18,87 arttı. Yoksulluk sınırının her ay yaklaşık yüzde 1 artması durumunda dahi, maaş zammı yoksulluk sınırı artışının altında kalacak.

Erdoğan, Ankara'da düzenlenen "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" isimli programda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARININ ZAM ORANI YÜZDE 25'TE KALDI, ERDOĞAN BUNA "MÜJDE" DEDİ

"Hedefimiz bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp önümüzdeki yıldan itibaren meseleyi ülkemizin güdeminden tamemen çıkarmaktır.

Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre kamu görevlileri ve emeklilerinin ocak ayından itibaren geçerli yılın ilk yarısını kapsayan maaş artış oranı, yüzde 16,48 olarak uygulanacaktır. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu oran 15,4 olarak ortaya çıkmıştır. Buradan sizlere ve tüm milletime memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum."

SÖZLEŞMELİ PERSONEL DÜZENLEMESİ

"Yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine cevap verdik. Artık bu personellerimiz de sözleşmelerinin yenilenmemesi ihtimaliyle karşılaşmayacak. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavına girebilecek. Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olması şartı aranmayacak. İsteğe bağlı yer değişikliği talebi iderenin tasarrufuna bırakılmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak. Yani kadrolu meslektaşları hangi hak ve imkanlardan istifade ediyorsa sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir."

MÜCADELECİ SENDİKALARI HEDEF ALDI: "BEŞLİ ÇETE…"

"Sendikacılık, salt ücret pazarlığı yapmak değildir. İster kamu ister özel sektör olsun, emekçinin hukukunu savunmaktır. Sendikalar da hak ve adalet mücadelesinin en ön safında yer alır. Sendikaların etkinliğini ve gücünü belirleyen bir diğer unsur da toplumla aynı yöne bakmasıdır. Milletine ve milletinin değerlerine yabancı bir sendikal hareketten işçiye de kamu görevlisine de ekonomiye de hiçbir hayır gelmez.

Bunlar kimi zaman bilinçli kim zaman da bilinçsiz şekilde siyaseti ve toplumu dizayn etmenin aracı olarak kullanılmışlardır. Türkiye olarak bir asrı bulan, gerek hak ve özgürlükler gerekse ekonomik kalkınma mücadelemizde bu acı hakikate şahitlik ettik. Sendikacılık adı altında farklı toplum kesimleri arasında kavganın, gerilimin, kutuplaşmanın körüklendiğini gördük. Kimi sendikaların vesayete uygun ortam hazırlamak için piyon olarak kullanıldığını hatta el altından desteklendiğini gördük. İdeolojik bağnazlıkla hareket eden sendikaların demokrasiyi korumak yerine beşli çete olarak darbecilere alkış tuttuğunu gördük. 'Ordu göreve' pankartları altında sıraya girmekten utanmayan sendikalar gördük. Marjinal yapıların sözcülüğünü yapan, teröristlere aleni destek veren, bölücü örgütlerin eylemlerini meşrulaştırmak adına kırk dereden su getiren sendikalar gördük. İç ve dış güç odaklarına selam duran, vesayetin oyuncağı haline gelmiş sözde sendikalar gördük. Benzer çarpıklıklar üniversitelerden gazetelere, barolardan siyasi partilere kadar geniş bir yelpazede geçerlidir. Yaşadıklarımız bize ideolojik sendikacılığı ne ülkemize ne de demokrasimize hiçbir katkısının olmadığını ve olamayacağını göstermiştir. Artık bu sendikacılık anlayışının hiçbir hükmü, etkinliği ve itibarı kalmamıştır. Ülkemiz son 20 yılda ayağına vurulan diğer prangalarla birlikte ideolojik sendikacılık zincirinden kurtulmuştur."

"BELEDİYELERDEN ATILANLAR YASAL DÜZENLEMEYLE GERİ DÖNECEK"

"Seçimler öncesinde ne deniyordu? 'Hiç kimse belediyelerimizden atılamaz' deniliyordu öyle mi? Şimdi büyükşehir belediyeleri dahil kapının önüne konan işçilerimizi, memurlarımızı gördük mü, gördük. İşte şimdi onların hepsi yasal düzenlemeyle görevlerinin başına dönecekler."

MEMUR-SEN'İ ÖVDÜ, DESTEĞİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

"Memur-Sen 28 Şubat başta olmak üzere tüm antidemokratik girişimlerde daima milli iradenin safında yer almıştır. 27 Nisan bildirisinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık teşebbüsünden 15 Temmuz ihanetine kadar demokrasimize kasteden tüm saldırıların üstesinden Memur-Sen camiasıyla birlikte geldik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi reformunu gerçekleştirirken Memur-Sen'in güçlü desteğine şahit olduk. Desteğini esirgemeyen Memur-Sen'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Her mücadelesinde yanında olduğum, her mücadelemizde yanımızda bulduğumuz Memur-Sen'le inşallah gelecekte de omuz omuza, yürek yüreğe yol yürümeye devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evli olduğu kadını katletti

SONRAKİ HABER

Başörtülü intörn doktoru ameliyata almadığı iddia edilen profesör, açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa