04 Ocak 2023 14:18

Ankara-Şam yakınlaşması sonrası Çavuşoğlu, Esad karşıtlarıyla bir araya geldi

Türkiye ve Suriye savunma bakanlarının Moskova'da gerçekleşen görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad karşıtları ile bir araya geldi.

Fotoğraf: @MevlutCavusoglu/Twitter

Paylaş

Türkiye ve Suriye arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan savunma bakanları toplantısının ardından Esad karşıtlarının liderleri ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu arasında Ankara'da görüşme gerçekleşti.

Türkiye ile Suriye arasında yapılacak ikinci toplantı için tarih kesinleşmezken Esad karşıtlarının siyasi çözüm istedikleri belirtildi.  

Anadolu Ajansında yer alan habere göre, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Türkiye’nin, Suriye muhalefetinin güçlü bir müttefiki olduğunu vurgulayarak siyasi çözüm için istekli olduklarını söyledi.

Görüşmeye SMDK Başkanı Salim el Muslat, Suriye Müzakere Komitesi Başkanı Bedir Camus ve SMDK Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa katıldı.

SMDK Başkanı Muslat, görüşme sonrası yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye, Suriye devriminin ve muhalif güçlerin güçlü bir müttefiki. 2118 ve 2254 sayılı Cenevre Kararları başta olmak üzere Suriye meselesine ilişkin tüm uluslararası kararlarda Türkiye'nin böyle kalacağını ümit ediyorum" dedi.

Muslat, Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için "güvenli ve istikrarlı bölge oluşturulması gerektiğini" de ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Suriye bağlamındaki son gelişmeleri ele aldık. 2254 sayılı BMGK Kararı uyarınca Suriye muhalefetine ve halkına desteğimizi yineledik" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Aralık 2015'te oy birliğiyle onayladığı 2254 sayılı karar, Suriye genelinde acil bir ateşkesin sağlanması ve buna paralel olarak siyasi müzakerelerin başlaması; iki yıl içerisinde bir "birlik hükümeti" kurulması ve ardından seçimlerin gerçekleştirilmesi için çağrı yapıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB Aile Hekimliği Kolundan Van bölgesi raporu: Mobil sağlık hizmetlerinde aşı ve tetkikler yapılamıyor

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta hayvanlarda çiçek hastalığı görülünce 4 ilçede 50 köy karantinaya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa