04 Ocak 2023 14:42

Bakan Akar'dan "üçlü zirve" açıklaması: Görüşmenin devamı olacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova'da gerçekleşen Suriye-Türkiye-Rusya üçlü zirvesi için "Görüşmenin devamı olacak. Gerekli mutabakatlar sağlandı" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçen hafta Moskova'da Rusya, Suriye ve Türkiye savunma bakanlarının katılımıyla gerçekleşen üçlü zirveye dair açıklama yaptı.

AKP'nin Meclis grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, "Yaptığımız görüşmenin devamı olacak. Gerekli mutabakatlar sağlandı. Ortak merkezin kurulması, devriyelerin yapılması ve uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek. Umudumuz bu sürecin makul, mantıklı ve başarılı bir şekilde devam etmesi" dedi.

"Terörle mücadelede kararlı olduğumuzu muhataplarımıza ifade ettik" diyen Akar, ilave bir mülteci alma durumunun söz konusu olmadığını da ekledi.

Akar, Türkiye'nin desteklediği Esad karşıtı cihatçılar için ise "İster Türkiye'de olsun, ister Suriye’de olsun, bizim birlikte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Onların aleyhinde, onları zora sokacak herhangi bir şekilde bizim bir şey yapmamız, bir kararda bulunmamız asla söz konusu değil. Bu tutumumuz da herkes tarafından bilinmeli. Herkes de buna göre davranmalı. Herhangi bir şekilde provokasyonlara, gerçek dışı haberlere itibar ederek farklı tutumlara girmemeleri lazım. Bu konuda son derece bilgili, bilinçli ve çok net bir politika izliyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta hayvanlarda çiçek hastalığı görülünce 4 ilçede 50 köy karantinaya alındı

SONRAKİ HABER

Memur Sen üyesi: Yüzde 30 çok az, ek zam almalıyız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa