04 Ocak 2023 15:15

Ford Otosan işçisi: Kalıcı kazanımlar için birlik olmalıyız

"Ford işçisi olarak Kartonsan’da greve çıkan işçi kardeşlerimizi ziyarete gittim. Verdikleri mücadelede bir nebze de olsa yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedim."

Ekran görüntüsü Ford Otosan tanıtım videosundan alınmıştır.

Paylaş

Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Ford işçisi olarak Kartonsan’da greve çıkan işçi kardeşlerimizi ziyarete gittim. Verdikleri mücadelede bir nebze de olsa yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedim. Birlik beraberlik olunca neler olduğunu kendi gözlerimle görmüş oldum. Tüm işçi kardeşler omuz omuza, kol kola aynı mücadele içinde haklarını arıyorlar. Açıkça söylemek gerekirse çok kıskandım.

Onlarla sohbet ederken bana “Aldınız iki tane altını hadi iyisiniz” dediler. Halbuki bizim patron da biz böyle düşünelim istiyor. Dışarıdan bakınca, Ford işçisiyiz diye herkes bizi mutlu sanıyor. Koşullarımız çok iyiymiş gibi geliyor. Size soruyorum Ford’daki işçi arkadaşlarım, iyi miyiz gerçekten? İki altın sizi mutlu etti mi? Ben de Kartonsan’daki işçi kardeşlerime “Biz kalıcı bir şey istiyoruz, iki altın değil, altın sadece bize bir iki ay nefes aldırır” dedim. Onlar da kalıcı bir şey olsun diye greve çıkmışlar. Hakları için birliği beraberliği sağlamışlar.

Kendi kendime “Neden bizde olmuyor, neden biz birlik içinde olamıyoruz” diye çok sordum. Herkesin sorunları, dertleri aynı; daha iyi geçinmek, emeğinin karşılığını almak. Ford’daki işçi arkadaşlarımın da sorunları aynı, herkes saat ücretinden mutsuz. Patronlarımızın elde ettiği kazançları sadece oturduğumuz yerde sosyal medyadan görüp tartışıyoruz. Çektiği kredileri, sattığı arabaları, ettiği kârları konuşuyoruz. Konu orada kapanıyor, zenginin parası biz züğürdün ağzını yoruyor.

"TARTIŞMAKLA KALMAYALIM"

Onlar kazanabiliyor, biz neden kazanamayalım? Neden birlik beraberlik için de olmayalım? Neden patron belki bize bir şey verir diye bekleyelim? Hep onların istedikleri mi olsun? Mısır versinler, hayal kahvesinden çekiliş versinler, bizimle dalga geçsinler. Bunlarla bizi kandıracaklarını zannediyorlar.

Sosyal medyada geçen bir hesap gördüm, Fordiscibülteni adında. Çok sevindim, birileri haklarımızı kazanmamız için çaba gösteriyor ve o kadar güzel paylaşım yapıyorlar ki, sendikamızdan bu kadar şeffaf şekilde bilgi alamıyoruz. Fordiscibülteni’nden daha iyi öğreniyoruz. Buradan hesapta emeği geçen arkadaşları desteklediğimizi de belirtmek isterim. Ford Otosan’daki işçi kardeşlerim, gelin birlik olalım, biz de omuz omuza, kol kola patrona karşı savaşalım. İstediğimiz haklarımızı alalım. Sadece işyerinde tartışarak konuyu kapatmayalım, icraat göstermenin tam zamanı diye düşünüyorum. Kartonsan’a da buradan tekrar selam gönderiyorum. Dayanışmanız ve mücadeleniz daim olsun.

ÖNCEKİ HABER

Eğitim-İş: Bu soygunu kabul etmiyoruz!

SONRAKİ HABER

İstiklal saldırısında Av. Jiyan Tosun'u hedef gösteren Adem Taşkaya hakkında iddianame hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa