05 Ocak 2023 13:16

Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriye konuşuldu.

Fotoğraf: T.C. Cumhurbaşkanlığı

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ile Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriye dahil bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması yönünde altyapıyı güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek en kısa sürede yol haritasını tamamlayıp, uygulamaya yönelik somut adımları atmayı hedeflediklerini kaydetti.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili barış ve müzakere çağrılarının tek taraflı ateşkes ilanı ve "adil çözüm" vizyonuyla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Açıklamaya göre Erdoğan, YPG güçlerinin Tel Rıfat ve Menbic'ten çıkarılması için somut adım atılmasını da istedi. Suriye konusunda somut sonuç alınması için Esad yönetiminin "yapıcı olması ve siyasi süreçte birtakım adımları hayata geçirmesi gerektini" dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Kaya: AKP’li belediyelerin biriken borçlarını görmezden gelen TOKİ, 8 bin 44 vatandaş hakkında hukuki işlem başlatmış

SONRAKİ HABER

Özel okul ücretlerine yüzde 65 zam: Paralı ve niteliksiz bir eğitimin fermanı          

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa