05 Ocak 2023 13:22

Özel okul ücretlerine yüzde 65 zam: Paralı ve niteliksiz bir eğitimin fermanı          

Özel okul öğrencisinden mektup: İktidarın eğitimi her geçen gün daha paralı, daha niteliksiz ve daha bilimsellikten uzak hale getirmesi biz liseli gençler için adeta bir geleceksizlik fermanı.     

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çankaya’dan bir özel okul öğrencisi
Ankara

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasıyla özel okullara zam oranı yüzde 65 oldu. Memur zammı ise yüzde 30.

Bu yıl çocukları yeni yıl sevincinden çok korku etki altına aldı. Yeni yıl umutlarımızı, arkadaşlarımızla olan yılbaşı planlarımızı düşünmektense aklımızda zaten pahalı olan kantinlere gelecek zamlar, ulaşım, barınma gibi temel ihtiyaçların gittikçe pahalılaşması gibi daha birçok sorunla girdik 2023’e. Ve açıklanan oranlar da bunun tersini göstermedi.

Özel okulda okuyan liseli birçok genç, iktidarın, eğitimin niteliğini düşürüp öğrencileri paralı eğitime ittiğini ve fiyatlar artsa da buna mecbur olduğunu, daha nitelikli ve daha az kişili sınıflarda eğitim görebilmesinin iyi bir üniversite için zaruri olduğunu, bu şartlar altında mezuna kalırsa geçinemeyeceğini ama üniversiteye geçmenin de onu yine ekonomik olarak ve niteliksel açıdan korkuttuğunu biliyor.

Orantısız zamları, açlık sınırının altında olan asgari ücreti, paralı eğitimi, tek adam iktidarının eğitimi her geçen gün daha paralı, daha niteliksiz ve daha bilimsellikten uzak hale getirmesi biz liseli gençler için adeta bir geleceksizlik fermanı. 2023 umarım bir araya gelebildiğimiz ve mücadele edebildiğimiz bir sene olur.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

SONRAKİ HABER

Dolar/TL 18,78 seviyesine çıkarak rekor kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa