5 Ocak 2023 14:37
/
Güncelleme: 15:06

Erdoğan: Belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimleri…

AKP il başkanlarına seslenen Erdoğan, "Mevsim şartlarını dikkate alarak, belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi siz biliyorsunuz" dedi.

Erdoğan: Belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimleri…

Fotoğraf: TBMM

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, erken seçim mesajı verdi.

Partisinin yeni bir imtihanın daha eşiğinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Mevsim şartlarını dikkate alarak, belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi siz biliyorsunuz" dedi.

Dün gerçekleşen AKP Meclis grup toplantısı sonrası basın mensuplarının soruları yanıtlayan Erdoğan "Seçim tarihi öne çekilecek mi" sorusuna, "Ben bir tarih açıklamadım. Kamuoyunda ne görüşülür, ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize girer. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz" yanıtını vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçim tarihi tartışmalarına ilişkin, "Seçimler ister zamanında yapılsın, isterse erkene alınsın. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız" demişti.

"NİSAN YA DA MAYIS AYINDA SEÇİM VAR"

Erdoğan ile Bahçeli, geçtiğimiz hafta Beştepe'de bir araya gelmişti. Görüşmede seçim tarihinin görüşüldüğü basına yansımıştı. İki liderin 30 Nisan tarihine eğilim gösterdiği ifade edilmişti.

AKP kaynaklarından yansıyan kulislere göre, AKP MYK'de 30 Nisan tarihinin bayramdan sonraki hafta olması nedeniyle parti teşkilatlarında seçime bayram arası vermesinin miting takvimini de olumsuz etkileyeceği görüşü dile getirildi. Bu nedenle AKP kurmayları 14 Mayıs'ı işaret etti. İlk turun 30 Nisan'da olması durumunda, eğer seçim ikinci tura kalırsa, bu tarihin 14 Mayıs'a gelmesi nedeniyle bu tarihi savunanların da azınlıkta olsa da var olduğu kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et