06 Ocak 2023 09:50

KESK Samsun Şubeler Platformu: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret için omuz omuza vermeye çağırıyoruz

KESK üyeleri Samsun'da yaptığı eylemde “İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Fotoğraf:Evrensel

Paylaş

KESK Samsun Şubeler Platformu, İstiklal Caddesi’nde yaptığı basın açıklaması ile memur ve emeklilere yapılan zamları protesto etti. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri ve dernek yöneticileri de destek verdi.

Sık sık “AKP zammını al başına çal”, “Yoksulluğa teslim olmayacağız” sloganlarının atıldığı eylemde, KESK üyeleri, “İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Açıklamayı okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, "Enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’e göre enflasyon; aylık yüzde 1,18, altı aylık yüzde 15,4, yıllık yüzde 64,27 olmuştur. Yine TÜİK verilerine göre emekçilerin ve halkın temel harcama kalemi olan gıdada resmi enflasyon yıllık yüzde 77,87’ye, kira-konut enflasyonu ise yüzde 79,83’e ulaşmıştır. ENAGrup verilerine göre ise enflasyon aylık yüzde 5,18, yıllık yüzde 137,55 artmıştır. Yaşanan gerçek hayata pahalılığının TÜİK resmi rakamları ile adeta kara bir delik gibi yutulmasına maalesef alıştık. Ancak 3 Ocak’ta açıklanan resmi enflasyon rakamları hepimize ‘Bu kadar da olmaz. İnsanın aklı ile bu kadar da dalga geçilmez’ dedirtmiştir" ifadelerini kullandı.

“TÜİK tarafından açıklanan rakamlar iktidarın yıllardır sürdürdüğü yaşanan gerçek enflasyonu perdeleme, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca çalışanın maaşına, ücretine düşük artış yapma politikasının ürünüdür” diyen Bulut şöyle devam etti: Bugünün acil talebi olan en az asgari ücret artışı talebine olduğu kadar en temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

12 bin nüfuslu ilçede  32 maden sahası!

SONRAKİ HABER

Su kuyusuna düşen 2 yaşındaki çocuk ve çocuğunu kurtarmaya çalışan baba yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa