12 Ocak 2023 17:07

Eğitim Sen: OHAL Komisyonu, hukuksuzluğu sürdürerek görevini tamamladı!

Eğitim Sen OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun tüm dosyaları karara bağladığı açıklaması ile ilgili yaptığı açıklamada; “OHAL Komisyonu, hukuksuzluğu sürdürerek görevini tamamladı” dedi.

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada OHAL KHK’leri ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen kamu emekçilerinin itirazını inceleyen OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, tüm dosyaları karara bağladığını duyurduğu ifade edilerek; “Haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimizin dosyalarını yıllarca bekleten, Anayasa Mahkemesi kararını yok sayan, “kurum kanaatlerini” kendisine rehber edinen ve hukukun en temel ilkelerini varlığıyla ortadan kaldıran OHAL Komisyonu, beş yıllık hukuksuzluk sürecinin ardından görevini tamamladı” denildi.

“ADALETİ DEĞİL EZİYETİ İLKE EDİNEREK RET KARARLARI VERDİ”

Eğitim Sen olarak geç gelen adaletin adalet olmayacağı, aksine yeni ve derin haksızlıklara ve hukuksuzluklara neden olacağı bilinciyle OHAL Komisyonu’na yönelik tüm uyarılarının yapıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi; “Yaşam hakkı, çalışma hakkı, sağlık hakkı ve savunma hakkı gibi en temel hakları yok sayılan insanlara beş yılın ardından ‘Haklarınızı yargıda arayabilirsiniz” denilmesinin hiçbir izahı bulunmamaktadır. Kaldı ki barış akademisyenleriyle ilgili AYM’nin “Bildiriye imza atmak ifade özgürlüğüdür.” kararı olması rağmen, ceza mahkemelerinden haklarında beraat kararları verilmesine rağmen, OHAL Komisyonu adaleti değil eziyeti ilke edinerek ret kararı verebilmek için büyük uğraşlara girmiştir.”

“GERİ DÖNECEĞİZ”

Güçlünün yasası yerine evrensel hukuk normlarının egemen kılındığı bir siyasal ve hukuksal sistemin er ya da geç yaşam bulacağının altı çizilen açıklamada; “Bugün Anayasa Mahkemesi’nin, görevlerine iade edilen akademisyenlerin “Ankara, İzmir ve İstanbul dışındaki üniversitelerde göreve başlatılması” ve hukuksuz ihraçlar nedeniyle “tazminat talep edilemez” düzenlemesini iptal etmesi dahi bu gerçeğin tezahürü olarak görülmelidir. Eğitim Sen olarak, darbe girişimini “Allah’ın lütfu” olarak görüp, haksız ve hukuksuz biçimde yürütülen “idari tasarruflarla” insanların hayatını alt üst edenlere ve en temel hakları yok sayanlara karşı mücadelemiz sürecek! Beş yılın ardından, adeta “lütufta bulunarak” insanların hakkını aramasına, yargıya başvurabilmesine “izin” verenlere söyleyecek tek sözümüz var: Geri döneceğiz!” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurttan atılan öğrenci: Yetkililerin açıklamaları kokuşmuşluğu gözler önüne seriyor

SONRAKİ HABER

Isparta'da hasta yakınından, doktora saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa