Bafra Eğitim Sen Yazar Mine Söğüt ile kitap şöyleşisi düzenledi
Samsun da Bafra Eğitim-Sen Temsilciliği okuma grubu Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda Yazar Mine Söğüt'ün “Başkalarının Tanrısı” adlı eseri üzerine bir söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirdi.
Fotoğraf: Evrensel
Samsun da Bafra Eğitim-Sen Temsilciliği okuma grubu Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda moderatörlüğünü Semrin Şahin'in yaptığı yazar Mine Söğüt'ün “Başkalarının Tanrısı” adlı eseri üzerine bir söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirdi.
Etkinliğe okuma grubu yanı sıra Eğitim Sen üyeleri ve gün içinde okul gezileri yapan Samsun Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyeleri de katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür sanata ve sanatçılara yönelik yoğun baskıların engellemelerin ve cezaların yaşandığı bir dönemde sanatçıların halkla buluşmasının çok değerli olduğunu belirterek; “Bu buluşmanın okuma ve tartışma üzerine olması ayrıca değerlidir. Bu değerli etkinliği düzenleyen Eğitim Sen Bafra temsilciliğimize emeği geçen arkadaşlarımıza ve moderatörlüğümüzü yapan Sermin Şahin'e ve yazarımız Mine Söğüt'e bu değerli çabalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum Eğitim Sen Samsun şubesi adına hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi
"SOKAKTAN VE TOPLUMDAN BESLENİRİM"
Ardından moderatörün sorduğu sorular üzerine yazar Mine Söğüt kendi geçmişi ve sanatsal gelişim evreleri ile ilgili şunları söyledi; “Gençlik mücadelesinin tavan yaptığı güzel günlere dair umutların zirvede olduğu bir tarihte 68'de doğmuşum. Çocukluğum o atmosferde geçmiş. Demokrat aydın bir ailenin çocuğu olarak özgür bir ortamda büyüdüm ancak gençlik yıllarımda 12 Eylül'ü de gördüm tanık oldum 80 sonrası yaşananlar gelişmeleri de. Doksanlar ve son 20 yıl herkesin malumudur. Ben değişik gazetelerde ve dergilerde köşe yazarlığı da yaptım. Sonradan yazarlığa geçtim. Gazeteci kimliğimin yazarlığımı da beslediğini söyleyebilirim. Ben kendi iç dünyasını eserlerinde kurguya dönüştüren bir yazar değilim. Ben sokağa bakarım topluma bakarım daha çok oradan beslenirim. Dolayısıyla kitaplarımda anlattıklarım benim yaşadığım hayatı temsil etmiyor, Anlattıklarımdan farklı özel bir yaşantım var. Ben eserlerimin sonunu bağlamam hep açık bırakırım Hem okur kendisi devam ettirsin diye hem de üzerinde daha çok düşünsün, sorgulansın diye bu tarzı tercih ediyorum. Ben bir eseri kurgulayıp yazmam kafamdaki parçaları oturup yazarım gelişi güzel. Kendimi özgür bırakırım sonradan oturup o parçaları birleştirerek bir bütüne dönüştürürüm. Beni besleyen en büyük kaynaklardan biri de okurlarımın yorumları tespitleri ve eleştirileridir.”
Söğüt’ün monuşmasının ardından okurlar kitaptaki kahramanlar, anlatımlar üzerine yorumlar yaparak sorular sordu. Kitabın sokak insanlarını anlattığını, onlar üzerinden topluma yaşatılan acıların, baskıların, çelişkilerin, korkuların ve sisteme dair politik eleştirilerin politik vurguların yapıldığını ifade ettiler. Okurları kitabı çok başarılı bulduklarını memnun kaldıklarını ifade etti, Ardından yazar Mine Söğüt kitaplarını imzaladı (Samsun/Evrensel)