15 Ocak 2023 12:15

Öğrencisine istismardan tutuklanan din kültürü öğretmeninin 71 yıl 11 ay hapsi istendi

Ankara Keçiören'de öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 62 yaşındaki din kültürü, ahlak bilgisi ve hafızlık öğretmeni Münir Yükselmiş'in 71 yıl 11 ay hapsi istendi.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

Paylaş

Ankara'nın Keçiören ilçesinde öğrencisi F.N.Ö'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan din kültürü, ahlak bilgisi ve hafızlık öğretmeni Münir Yükselmiş (62) hakkında, savcılık mütalaasında 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası istendi.

Keçiören ilçesindeki bir okulda eğitim gören F.N.Ö. adlı kız çocuğu, geçen yıl halasına din kültürü öğretmeni Münir Yükselmiş'in, kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, kimseye söylememesi için tehdit ettiğini, tehditle bu eylemlerini devam ettirdiğini söyledi. Babaannesi ile birlikte kalan F.N.Ö. halasına öğretmeninin cinsel içerikli mesajlarını da gösterdi. Şikayet sonrası öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu yazışmalar da savcılığa delil olarak sunuldu.

TUTUKLANDI VE EMEKLİYE AYRILDI

Gözaltına alınan Münir Yükselmiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp emekliye ayrıldı. Soruşturmasının ardından Yükselmiş hakkında "zincirleme şekilde öğretici tarafından çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "zincirleme şekilde elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanarak öğretici tarafından çocuğa karşı cinsel taciz", "zincirleme şekilde cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma", "zincirleme şekilde konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "zincirleme şekilde tehdit" suçlarından 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DAVA 17 ŞUBAT'A ERTELENDİ

DHA'nın haberine göre Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Avukat beyanlarının ardından savunma yapan Münir Yükselmiş, kendisine iftira atıldığını öne sürdü ve tahliyesini talep etti.

Daha sonra savcı mütalaasını açıkladı. Yükselmiş hakkında "gözetim yükümlülüğü olan çocuğa karşı tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar" suçundan 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Tarafları ve avukatları dinleyen mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Şubat'a erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Protestoların sürdüğü Peru'da bazı bölgelerde OHAL ilan edildi

SONRAKİ HABER

2023 yılı Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri için başvurular başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa