18 Ocak 2023 00:38
/
Güncelleme: 00:42

Diyarbakır'da İpek Gülşen'i darbedip, taciz ve tehdit eden Baran Kızıl tahliye edildi

Diyarbakır'da İpek Gülşen’e cinsel istismar girişiminde bulunan, şiddete maruz bırakan ve dolandıran Baran Kızıl tahliye edildi.

Diyarbakır'da İpek Gülşen'i darbedip, taciz ve tehdit eden Baran Kızıl tahliye edildi

Fotoğraf: @ipekgulsen21'in Twitter paylaşımından alınmıştır

Diyarbakır'da yaşayan İpek Gülşen’e cinsel istismar girişiminde bulunan, darbeden ve dolandıran Baran Kızıl, tahliye edildi.

İpek Gülşen’in yaşadıklarını 10 Ağustos 2022’de Mezopotamya Ajansı (MA) aracılığıyla kamuoyuna duyurmasının ardından gelen tepkiler üzerine Baran Kızıl, gözaltına alınmış ve 14 Ağustos’da tutuklanmıştı. “Tehdit”, “taciz”, “hakaret” ve “dolandırıcılık” suçlamalarıyla tutuklu bulunan Baran Kızıl, Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI

İpek Gülşen, kararı protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde eylem başlatacağını belirterek, sosyal medya hesabından, “Ölmek istemiyorum” mesajı paylaştı.

NE  OLMUŞTU?

Diyarbakır’da iş arayan İpek Gülşen’i dolandırıp, darbeden ve cinsel istismar girişiminde bulunduktan sonra tehdit eden Baran Kızıl, tepkiler üzerine gözaltına alınmıştı. İpek Gülşen sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışmış, yaptığı paylaşımda, "Beni hep devlet adına öldüreceğini söylüyor arkasındaki gücün devlet olduğunu söylüyor" demişti. Kızıl, "tehdit" ve "taciz" suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.(HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et