18 Ocak 2023 13:42

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı, AKP'li vekilin sözleri için 'endişe verici' dedi

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı, AKP'li Açıkgöz'ün Almanya'daki PKK ve Gülen cemaati mensupları hakkındaki ifadelerini "Endişe verici" olarak değerlendirdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Birimi, AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün Neuss kentinde Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'na bağlı bir camide yaptığı konuşmayı "Endişe verici" olarak değerlendirdi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Açıkgöz hakkında Almanya'da bulunan PKK ve Gülen cemaati mensupları hakkındaki, "Saklandıkları deliklerden çıkarıp yok edeceğiz" şeklindeki ifadeleri nedeniyle Düsseldorf Savcılığı tarafından araştırma başlatıldı.

Söz konusu açıklamalarından dolayı Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'in de Almanya Dışişleri Bakanlığına çağırıldığı bilgisi verildi.

Kuzey Ren-Vestfalya Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın açıklamasında, Türkiye'de yapılacak seçimler öncesinde Türk hükümetinin yurtdışında oy toplamaya çalıştığı belirtilerek, yabancı politikacıların Almanya'da seçim kampanyaları düzenleyebilmeleri için 10 gün önceden başvuruda bulunmaları ve Federal Hükümetin bu başvuruyu onaylaması gerektiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, sosyal medyada da paylaşılan konuşmanın Neuss'ta Ülkü Ocakları'na bağlı bir camide gerçekleştiği belirtildi. Almanya'da Ülkücü hareket, aşırı sağcı yapılanmalar bağlamında Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından takibat altında tutuluyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da 'Termik Santraller' raporu: Termik santralleri bir an önce kapatılmalı

SONRAKİ HABER

İran sınırında 5.7 büyüklüğünde deprem: Van'da da hissedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa