19 Ocak 2023 17:20

Ücretleri ödenmeyen tersane işçileri iş bıraktı

Yalova’daki Beşiktaş tersanesinde zam oranları açıklanmayan ve ücretleri yatmayan işçiler iş bıraktı.

İşçilerin aktardığına göre ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen zam oranlarının açıklanmadığı tersanede işçilerin ücretleri de yatmadı. Daha önce patronla görüşmelerine rağmen bir sonuç alamayan 40 işçi iş bıraktı.

Gazetemize konuşan bir işçi, “Hepimizin ödemesi var. Maaşları alamayınca bu ödemeleri yapamıyoruz. Biz bu talebimiz için 100 kişi patronların yanına gittik, 40 kişi işi bıraktık. Sonrasında ise bütün tersanelerde kırmızı kart yediğimize ve firmanın bunun takipçisi olacağına dair tehdit mesajı aldık. Haklarımızı arayacağız” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var.

Bugün günlük milyonlarca lira değerinde elektrik üretimi yapan termik santralin yıllık 120 milyon dolar, 2060 yılına kadar 4.2 milyar dolar kâr elde edebileceği kaydedildi.

TPAO, BOTAŞ, ETİ Maden, EÜAŞ hedefte

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et