24 Ocak 2023 10:28
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ocak 2023 18:38

Türkiye, İsveç ve Finlandiya görüşmelerine ara verildi

Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'nın üçlü mekanizma toplantısına süresiz şekilde ara verildi.

Fotoğraf: Marek Studzinski/Unsplash

Paylaş

Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'nın üçlü mekanizma toplantısına süresiz şekilde ara verildi. HaberTürk'ün haberine göre Ankara'nın talebi üzerine görüşmelere ara verildi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "Finlandiya ve İsveç'in NATO hedeflerine ilişkin Türkiye ile yapılan görüşmelere ara verilmesi gerekiyor. Türkiye ile üçlü görüşmelere ortam sakinleştikten sonra devam etmek en iyisi" demişti.

Açıklama, İsveç’te ırkçı Stram Kurs partisinin kurucusu Rasmus Paludan'ın, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an yakması üzerine yaşanan gerilimin ardından gelmişti.

Görüşmelere birkaç haftalık bir ara beklediğini ifade eden Haavisto, "Finlandiya'nın NATO sürecinde İsveç olmadan ilerlemesini tartışma ihtiyacı görmüyorum"  değerlendirmesini yapmıştı.

Haavisto, açıklamasında "Dün Türkiye Dışişleri Bakanı ile (Mevlüt Çavuşoğlu) görüştüm ve durum seçimler nedeniyle yoğun ancak bu sürecin hâlâ ilerleyebileceğini umut ediyoruz. Türkiye ile eskisi gibi iletişimi sürdürme konusunda mutabık kaldık. Türkiye'deki seçimler nedeniyle takvimde olası bir gecikme olabilir" ifadelerini kullanmıştı. Finlandiyalı Bakan ayrıca NATO'nun İsveç ve Finlandiya'ya olan ilgisinin değişmediğini berlirtmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da 2022'de 215 insan hakları savunucusu öldürüldü

SONRAKİ HABER

Schneider Enerji işçileri yasağa rağmen greve devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa