26 Ocak 2023 18:45

Kaynak İplik’te yetki alan Öz İplik-İş: Taleplerimizi kabul edin

Öz İplik-İş Sendikası, Uşak ve Denizli’de faaliyet gösteren Kaynak İplik'te üye çoğunluğunu sağladıklarını belirterek patronun engelleme çabalarına tepki gösterdi.

Fotoğraflar: Öz İplik-İş Sendikası

Paylaş

Hilmi MIYNAT
Uşak

Uşak ve Denizli’de faaliyet gösteren Kaynak İplik Sanayi ve Ticaret AŞ işçileri 2020 yılında Öz İplik-İş Sendikasına üye olarak çoğunluğu sağladı. Bu süreçte patron sendikalı işçileri işten atarak sendikanın yetkisine itiraz etti.

İşe iade davasından ve patronun yetki itirazından lehine karar çıkan Öz İplik-İş Sendikası Uşak’taki fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Öz İplik-İş Sendikası Uşak İl Sekreteri Esat Deniz Turan okudu.

Kaynak İplik işçilerinin anayasal hakkını kullanarak 2020 yılında Öz İplik-İş’e üye olduklarını hatırlatan Turan, bu süreçte sendikalaşmayı engellemek için bazı işçilerin işten atıldığını ifade etti. Tüm baskı ve engellere rağmen Öz İplik-İş Sendikası’nın çoğunluğu sağladığını belirten Turan, "Bu aşamada Kaynak İplik’te işten çıkarılan işçi kardeşlerimiz oldu, sendikamız işe iade davaları açmış ve kazanmıştır. İşçiler de tekrar işlerinin başına dönmüşlerdir. Denizli Kaynak İplik’te sendikamızın yetkisine işverenlikçe itiraz edilmiş, 7 Ekim 2022 tarihinde Denizli Mahkemesi’nde görülen dava, sendikamız lehine sonuçlanmıştır” dedi.

basın açıklaması

“KAYNAK İPLİK YETKİLİLERİ SUÇ İŞLİYOR”

Sendika üyeliğinin anayasal hak olduğunun altını çizen Turan şöyle devam etti; “Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye oldu. Anayasal haklarını kullandı. İşveren her türlü yolu denedi. Dava açtı. Mahkeme sendikamızı haklı buldu. Kaynak İplik, Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğünü ihlal ediyor. Kaynak İplik yetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor.”

basın açıklaması

“BASKICI, İTİRAZCI TUTUMDAN VAZGEÇİN”

Kaynak İplik patronuna seslenen Turan, “Baskıcı, itirazcı tutumunuzdan vazgeçin. Sendikamız Öz İplik-İş’i tanıyın. Bizimle birlikte yürüyen her işyeri büyüdü ve gelişti. Bu inadın taraflara hiçbir faydası olmayacaktır. Biz köklü bir sendikayız. 1978 yılından beri emek hareketi içinde kurduğumuz güçlü diyaloglarla varız. Kaynak İplik yetkililerinin de sendikamızı tanımasını, sendikalaşma gerçeğini görmesini ve taleplerimizi kabul etmesini bekliyoruz. Biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. Sendikal haklara saygı gösterilmesini istiyoruz” sözleriyle diyalog çağrısı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Omega Motor’da direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

İran'ın Şiraz kentinde başörtüsünün çıkarılmasını yasaklayan yeni talimatname yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa