26 Ocak 2023 19:21

İran'ın Şiraz kentinde başörtüsünün çıkarılmasını yasaklayan yeni talimatname yayımlandı

İran'ın Şiraz kentinde başörtüsünün çıkarılmasını yasaklayan yeni talimatname yayımlandı, bu kapsamda yasağa uymayan bir diş kliniğinin mühürlendiği bildirildi.

Fotoğraf: 1500tasvir

Paylaş

İran'ın Fars eyaletine bağlı Şiraz kentinde başörtüsü kurallarına uymayan kişilere ve başörtüsü kurallarına aykırı şekilde müşteri kabul eden ticari işletmelere karşı yasal işlem yapılacağına dair yeni bir talimatname yayımlandığı ve bu kapsamda yasağa uymayan bir diş kliniğinin mühürlendiği bildirildi.

İran'da Mahsa (Jina) Amini'nin ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirmesi üzerine başlayan protestolar ülke geneline yayılmıştı.

Yarı resmi Fars Haber Ajansına göre, Şiraz Valisi Lütfullah Şeybani, kentte başörtüsü zorunluluğuna karşı "yürütülen kampanyalar" üzerine yeni bir talimatname yayımlandığını söyledi.

Şeybani, "Başsavcılığın, başörtüsünün çıkarılmasını yasaklayan talimatına göre, devlet dairelerinde herhangi bir istihdam ilişkisi bulunan ve başörtüsünü çıkarmaya teşebbüs eden kadınlara karşı işlem yapılması gündeme alınmıştır" dedi.

Şeybani, "Ticari birimlerin müşteri ve ziyaretçilerinin başörtüsünü çıkarma hakları yoktur" ifadesini kullandı.

İranlı Vali, personelinin ve müşterilerinin başörtüsü kurallarına uymadığı tespit edilen kentteki bir diş kliniğinin mühürlendiğini aktardı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kaynak İplik’te yetki alan Öz İplik-İş: Taleplerimizi kabul edin

SONRAKİ HABER

Ticarete ilişkin "torba kanun teklifi" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa