Kartonsan grevinde umut var, emek var, yere çalınmış korku var

Grevdeki Kartonsan işçilerini Türkiye Yazarlar Sendikası başkanı Adnan Özyalçıner ile Manos Kitap, Kor Kitap ve Yeni E dergisinin emekçileri ziyaret etti.

28 Ocak 2023 16:01
Paylaş

Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan’da grev 38. gününde devam ediyor.

Grevdeki Kartonsan işçilerini Türkiye Yazarlar Sendikası başkanı Adnan Özyalçıner ile Manos Kitap, Kor Kitap ve Yeni E dergisinin emekçileri ziyaret etti. Grevdeki işçiler ve çocukları için Manos ve Kor Kitap’tan çıkan kitapların dağıtıldığı ziyarette Adnan Özyalçıner işçiler için kitaplarını imzaladı.

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner bugün ulaşılan uygarlığın yaratıcısı olan tüm zenginlikleri üreten işçilerin bu üretimden eşit pay alamadığını ifade ederek “Bütün ülke çoğunluğu olan sizlersiniz. Siyasal toplumsal ekonomik alanda yaşadığımız bu darboğraza bir de savaş rüzgarları eklendi. Rusya Ukrayna arasındaki acımasız savaş sürerken ülkemizde de sınır ötesi operasyonlarda her gün yeni bir şehit haberi ile sarsılıyoruz. Savaşların bilançosu öteden beri kendisine çıkarılan acısı çektirilen halkın, işçilerle emekçilerin sırtındadır. En çok acı çekenlerle ezilenler, kadınlar, çocuklar, emektir. Bütün bu acıları ortadan kaldıracak olan emeğin gücüne güvenmektir, örgütlenerek bir araya gelmektir sizin yaptığınız gibi. Biz üretip yaratanlar susmadıkça, savaşlara siyasal ekonomik baskılara bütün haksızlıklarla adaletsizliklere karşı çıktıkça, eşit ve özgürce yaşama hakkımızı savundukça bütün bu acılar ve düşmanlıklar bitecektir. Bunu siz bitireceksiniz.“diye konuştu.

Şair Ali Yüce’nin Kırk Ayaklı Karınca ve Sennur Sezer’in Sabah Türküsü şiirini okuyan Özyalçıner “Greviniz hayırlı ve güçlü olsun. Gününüz aydın, greviniz kutlu olsun” diyerek grevci işçileri selamladı.

Manos ve Kor Kitap çalışanları adına konuşan Yeni E dergisi editörlerinden Hakkı Özdal ise grev alanında olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek “Geçtiğimiz yıldan bu yıla taşınan bir grev. Sennur ablanın şiirin de bahsettiği sabahın üç kapısı da var. Umut var, emek var ve yere çalınmış korku var. Bizim de gözümüz kulağımız burada. Üç yıldır zor zamanlar geçiriyoruz. Pandemide işçilerin, emekçilerin hakları göz ardı edildi. Ardındanda yüksek enflasyon yaşandı. Şimdi öyle bir noktadayız ki eğer iktidarın dediği gibi büyüyorsak bu büyümeden payımıza düşeni istiyoruz. Eğer muhalefetin dediği gibi işler çok kötü gidiyorsa da bunun faturasını ödemek istemiyoruz. Sizin kazanımınız bizim kazanımımız olacak bunu görüyoruz. Işığı burada görüyoruz o nedenle ışığa geldik”diye konuştu. Özdal, Yeni E dergisinin sayfalarının işçilerin öykü ve şiirlerine açık olduğunu söyledi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kartonsan grevinde 38. gün: İşçi dışarıdayken o baca tütmez

SONRAKİ HABER

İstismar davası öncesi eylem yapan Sol Feminist Hareket üyesi kadınlar gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa