30 Ocak 2023 16:26

Bakan Koca ilaç yokluğu için yine tarih vermedi

Uzun zamandır devam eden ilaç yokluklarına ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yine belirsiz bir zamanı işaret ederek “Kısa zamanda pek çok ilaç piyasaya verilecek” dedi.

Bakan Koca ilaç yokluğu için yine tarih vermedi

Fotoğraf: Sağlık Bakanlığı

Uzun zamandır devam eden ilaç yokluklarına ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yine belirsiz bir zamanı işaret ederek “Kısa zamanda pek çok ilaç piyasaya verilecek” dedi.

Bakan Koca, yaşanan ilaç krizine ilişkin Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: "Temininde zorluk yaşanan bazı ilaçların üretimi artırıldı. Şu an mevsimsel hastalıklara bağlı talep artışı, dünyada hammadde üretimi kaynaklı sorunlar var. Kısa zaman zarfında eksikliği hissedilen antibiyotikler, çocuk şurupları dahil olmak üzere, pek çok ilaç piyasaya verilecek."

Geçtiğimiz yıl aralık ayında ilaç fiyat kararnamesinin güncellenmesinin ardından da Bakan Koca “Artık vatandaş ilk girdiği eczanede tüm ilaçlarını alabilecek” açıklamasını yapmıştı ama o günden sonra da ilaç yoklukları büyüyerek devam etti.

Bakan Koca ayrıca az sayıda hastaya özel olarak getirilen, başka ülkelerde ruhsatlı, Türkiye'de ruhsatı bulunmayan bazı ilaçlar olduğunu vurgulayarak "Bunlardan biri için ileri sürülen iddiaların gereği yapılmıştır. Kısa zamanda, bizde ruhsatlı olmayan ilaçların ülkeye girişinde İlaç Takip Sistemine kaydını sağlayacağız. Her bir ilaç kutusunun, onu diğer kutulardan ayıran bir kimlik numarası var. Kutuyu, üretimden reçete edildiği hastaya kadar takip ediyoruz. Eczane raflarındaki tüm ruhsatlı ilaçlar bu İlaç Takip Sistemine kayıtlı. Eczaneden alınan ruhsatlı ilacın sahte olması söz konusu değil" dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et