02 Şubat 2023 11:44

Ukrayna Savunma Bakanı: Rusya 24 Şubat’ta büyük bir taarruza geçebilir

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'nın büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu ve bunun 24 Şubat'ta başlayabileceğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov | Fotoğraf: Chad J. McNeeley/U.S. Secretary of Defense/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'nın yeni ve büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu ve bunun 24 Şubat'ta başlayabileceğini öne sürdü.

BBC'den Matt Murphy'nin haberine göre Reznikov, Moskova'nın binlerce asker topladığını ve geçen yıl başlayan işgalin yıl dönümü dolayısıyla "bir şeyler deneyebileceğini" söyledi.

Buna göre olası bir saldırı, Rusya'da 23 Şubat'ta ordunun zaferlerinin kutlandığı Vatan Savunucuları Günü’nün hemen sonrasına denk gelecek.

Reznikov, Moskova'nın muhtemel saldırı için yaklaşık 500 bin asker seferber ettiğini öne sürdü. Fransız BFM kanalına konuşan Savunma Bakanı, "Resmi olarak 300 bin ilan ettiler ama bizim değerlendirmelerimize göre çok daha fazla" dedi.

Reznikov'un açıklamaları, Ukrayna istihbaratının Putin'in askeri kuvvetlerine bahar bitmeden Donbass'ı ele geçirme emri verdiğini iddia etmesinin ardından geldi.

Pazartesi günü konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise "Başkan Putin'in bu işgalin genel hedefini değiştirdiğine dair hiçbir işaret görmedik, yani bir komşuyu kontrol etmek, Ukrayna'yı kontrol etmek. Durum böyle olduğu sürece, uzun sürebilecek bir süreç için hazırlıklı olmalıyız" dedi.

KRAMATORSK'TA EN AZ 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde bir Rus roketi bir apartmana isabet etti ve en az üç kişi yaşamını yitirdi. Vali, Donetsk bölgesindeki kentteki saldırıda yedi kişinin de yaralandığını açıkladı. Kurtarma ekipleri enkazı taradıkça ölü sayısının artması bekleniyor.

ZELENSKİY DAHA FAZLA SİLAH İSTEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili olarak "Rus terörizmini durdurmanın tek yolu onu yenmektir. Tanklarla. Savaş uçaklarıyla. Uzun menzilli füzelerle" dedi.

Almanya, ABD ve İngiltere geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya tank göndermeyi kabul etmişti.

Ukraynalı yetkililer şimdi de savaş uçağı gönderilmesi çağrısı yapıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş Başkanı Atalay: Asgari ücrete ek zam talebimiz yok

SONRAKİ HABER

Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa