06 Şubat 2023 08:31

Deprem sonrası siyasilerden 'geçmiş olsun' mesajları

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından siyasilerden geçmiş olsun mesajları geldi, dayanışma vurgusu öne çıktı.

Fotoğraf: Muzaffer Çağlıyaner/AA

Paylaş

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından siyasilerden geçmiş olsun mesajları geldi.

Çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. İçişleri Bakanı Soylu, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildiğini duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremde saat 13.10 itibarıyla 912 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını, 2 bin 818 yıkıldığını açıkladı.

Deprem Maraş'ın yanı sıra Antep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Urfa, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Sivas, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

Deprem'in ardından siyasilerden açıklamalar geldi, 'geçmiş olsun' mesajlarının yer aldığı açıklamalarda dayanışma vurgulandı.

KILIÇDAROĞLU: BAŞTA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ OLMAK ÜZERE TÜM GÜCÜMÜZLE HAZIRIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız. Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, tüm gücümüzle hazırız. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız."

"Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Adıyaman Valilerimiz ile görüştüm. Belediye Başkanlarımız ekipleriyle, tüm gücüyle milletimizin yanında. MYK üyelerimizle toplantı halindeyiz, bu felaketi birlikte atlatacağız."

DEMİRTAŞ: CEZAEVLERİNDEN HEPİMİZ KAN VERMEK İÇİN BAŞVURU YAPTIK

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Bugün dayanışma zamanıdır. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız.  Çok çok üzgünüz. Hepimiz enkaz altındayız. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Aklımız, kalbimiz, ruhumuz sizinle. Allah'a emanet olun."

"Cezaevlerinden hepimiz kan vermek için başvuru yaptık. Battaniyelerimizi de halkımıza göndermek istiyoruz. Bize kolaylık sağlansın.

Sayın Bakan, cezaevlerindeki on binlerce kişi ailelerinden haber alamıyor. Her gün telefon hakkı tanınsın, ailelerin cezaevlerini aramalarına izin verilsin. @bybekirbozdag

Haksız yere içeride tutulan binlerce kişinin, bu felaketi hücrelerinden acı içinde izlemelerine sessiz kalmayın. Hepimiz yardım ve kurtarma çalışmalarına katılmak, geçici de olsa halkımızın yanında olmak istiyoruz. TBMM'yi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum."

BULDAN: DAYANIŞMAYI BÜYÜTEREK YARALARIMIZI SARALIM

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: "Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, yüreğimiz deprem bölgesinde. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım."

AKDENİZ: DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ, YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: "Deprem nedeniyle bütün bölge halkına geçmiş olsun diyor, yakınlarını kaybeden yurttaşlarımıza başsağlığı diliyorum. EMEP olarak bölgedeki il örgütlerimizle temas halindeyiz. Tüm yurtta dayanışma içinde olacağız. Yaraları birlikte saracağız. Depremde Suriye’den de ciddi hasar ve can kayıpları bilgisi var. Komşu halklara da geçmiş olsun diyoruz. Yakınlarını kaybeden mülteci kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz."

AKŞENER: DEVLETİN SESİNİ DUYMA, HEPİMİZİN SUSMA GÜNÜ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün devletin sesini duyma günümüz. Bugün hepimizin susma günü" dedi.

Akşener, parti genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yola çıkmış ekiplere kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgesinde 10 ilimiz bu işten etkilendi. Oralarda çalışan devlet görevlilerimize, ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Bugün devletimizin sesini duyma günümüz, bugün hepimizin susma günü. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu. Akşener, partisinin deprem bölgesindeki il ve ilçe başkanlarından bilgi aldıklarını, milletvekillerinin de bölgeye gittiğini bildirdi. Deprem bölgesine gidip gitmeyeceği sorulan Meral Akşener, şunları söyledi: "Ben Kocaeli'den biliyorum. Gürültülerle gittiğiniz zaman dikkat sizin üzerinize çekiliyor. Belki birçok şeye engel olma durumunuz, ihtimaliniz oluyor. Arkadaşlarımız gittiler. Ben de gideceğim ama saati, zamanı onlar söyleyecek. Allah yardımcımız olsun, Allah bir daha milletimize böyle bir acı yaşatmasın"

TİP: "Kahramanmaraş merkezli ve çevre illerde de etkisini gösteren #deprem ile sarsıldık. Bölge illerinde pek çok binanın maalesef yıkılmış olduğu bilgisini aldık. Yaralılara şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tüm örgütlerimizde acil durum masası oluşturmak, arama-kurtarma ekiplerini harekete geçirmek ve afet bölgesindekilere gerekli yardımları iletmek üzere harekete geçmiş durumdayız. Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Halkımız yaralarını dayanışmayla saracak."

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "#Kahramanmaraş'ta 7,4, #Gaziantep'te 6,4-6,5 büyüklüğünde meydana gelen, birçok ilimizde hissedilen #deprem le sarsıldık… Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifa diliyoruz."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı yaşamamayı, en az kayıpla atlatabilmeyi ve zor durumda kalan vatandaşlarımızın da bir an evvel tahliye edilmesini temenni ediyorum."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız, enkaz altındaki vatandaşlarımızla."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BİRTEK-SEN: Depremden etkilenen illerde bütün fabrikalarda işçiler izinli sayılmalı

SONRAKİ HABER

Maraş'taki 7.7 ve 7.6 'lık depremler çok sayıda ili vurdu | İlk gün yaşananlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa