07 Şubat 2023 07:58

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Deprem takdiri ilahi değil, takdiri siyasidir

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Enver Aysever’in YouTube yayınında depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekran görüntüsü YouTube/@enveraysera kanalından alınmıştır.

Paylaş

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Enver Aysever’in YouTube yayınına bağlanarak depreme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları ise şöyle;

Kırsal kentlerde yaşayan insanlar biliyorsunuz, Hitit dönemindeki insanların yoksunluğundan daha derin bir yoksulluk içindeler. Bir ülkenin ekonomisi ne kadar kötüyse, deprem yıkımları o kadar fazladır. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir depremin yıkıcılık taban değeri 7.6'dan başlar. Türkiye'de depremlerin ortalama yıkıcılık eşik değeri ise 5.5. Dolayısıyla, Türkiye'de kişi başına düşen gelir 7 bin 500 dolardır, ABD'de ise yaklaşık 45 bin dolardır. Yoksulluk, yolsuzluk ne kadar azalırsa ve ulusal gelir halk arasında ne kadar eşit paylaşılırsa deprem ölümleri o denli düşer.

Bütün televizyon kanalları 'Allah korusun, deprem takdiri ilahi, yapacak bir şey yok, devletimiz büyüktür, yaralarınızı en kısa zamanda sarılacaktır.' lafları söyleniyor. Siyasilerin söylediği hep aynı laf. Deprem takdiri ilahi değil, takdiri siyasidir. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da bazı vapur seferleri yapılamıyor

SONRAKİ HABER

Malatya'da ilk gece: Yalnız bırakıldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa