07 Şubat 2023 09:02

Yurttaş yakındı, AKP'li Canikli eline telefon alarak yanıt verdi

Antep'te enkaz altındaki yakınlarını bekleyen bir yurttaş, AKP'li Nurettin Canikli'ye neden yardım gelmediğini sordu. Canikli ise eline telefonu alarak vinç aradı.

Ekran görnütüsü @Sinem_Gorucu_ isimli kullanıcının Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.8, Elbistan'da ise 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler 10 ili vurdu. AFAD Başkanı Yunus Sezer'in gece saatlerinde yaptığı açıklamaya göre en az 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 834 kişi yaralandı.

Deprem bölgelerine 24 saat geçmesine rağmen kurtarma ekipleri gönderilmedi. Ciddi kayıpların ve yıkımların yaşandığı kentlerde halk soğuk hava koşullarında, ekipmansız olarak kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmaları yürütmeye çalıştı.

Yardım için yetkililere seslenen bir yurttaşın da AKP Milletvekili Nurettin Canikli'ye tepki göstermesi sosyal medyada gündem oldu. Yurttaşın yardım feryadına Canikli eline telefonu alarak yanıt verdi.

Sosyal medyada Sinem Görücü isimli kullanıcı, hesabından yayınladığı videoda babasının Nurettin Canikli’ye tepkisini paylaştı. “Nurettin Canikli geldi. Babam hüngür hüngür ağlıyor” ifadelerini yazan Görücü, Canikli hakkında, “Olayın ciddiyetini görünce telefonla vinç aramaya başlamış o sırada” dedi.

Twitter’da Sinem Görücü isimli kullanıcının paylaştığı videoda Canikli’nin depremin vurduğu Antep'te enkaz alanına geldiği görülüyor. Görücü, dedesinin enkaz altında olduğunu, bölgede yıkılan tek bina olmasına rağmen, arama kurtarma ekiplerinin yetersiz kalmasından yakınıyor.

Görüntülere yönelik tepkilerin yükselmesi üzerine Canikli yazılı bir açıklama yaptı.

Görüntülerin kurgulandığını, öncesi ve sonrasının yansıtılmadığını öne süren Canikli, deprem bölgesindeki kişilerin taleplerini dinlediğini ve sonrasında talepleri koordinasyon merkezine aktarmaya çalıştığı andaki 'görüntülerin çarpıtıldığını' söyledi.

'Çarpıtıldığını' öne sürdüğü görüntüler esnasında deprem bölgesindeki kişilerin vinç talebini karşılamak ve bölgenin takviye destek ihtiyaçlarına yönelik koordinatör sorumlusu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’ya Whatsapp üzerinden mesaj göndermeye çalıştığını söyleyen Canikli, Çataklı’ya gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü de paylaştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası'ndan 'deprem' tedbirleri

SONRAKİ HABER

Antep'te patronlar, gece sokakta yatmak zorunda kalan işçileri işe çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa