7 Şubat 2023 11:10
/
Güncelleme: 8 Şubat 2023 03:38

Depremin ardından Antep'te 2. gün | Depremzedeler temel ihtiyaçların giderilmesini bekliyor

Antep'te depremin ardından ilk gece zor geçti. Çadır eksikliğinin olduğu kentte yurttaşlar kendi imkanlarıyla geceyi geçirmeye çalıştı.

Depremin ardından Antep'te 2. gün | Depremzedeler temel ihtiyaçların giderilmesini bekliyor

Antep Şahinbey | Fotoğraf: Adsız Günebakan/AA

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde, çok sayıda binanın yıkıldığı ya da hasar gördüğü Antep’te hasar büyük. 

Antep'te depremin verdiği hasar havadan görüntülendi.

Açıklanan resmi verilere göre Antep'te 481 kişi hayatını kaybetti. TAG Otoyolu'nun Osmaniye-Gaziantep arası deprem nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

GECEYİ SOĞUKTA GEÇİRDİLER

Yakınlarının bulunduğu enkazın başından ayrılmayan vatandaşlar, geceyi yaktıkları ateşin başında bekleyerek geçirdi. ​Soğuk hava ve olumsuz koşullar vatandaşları zorladı.

Fotoğraf: DHA

Çadır başta olmak üzere temel ihtiyaçların karşılanmasında zorluklar yaşanıyor. Depremzedeler kentteki parklarda ve sokakların köşe başlarında yakılan ateşlerle ısınmaya çalışıyor.

Bugün düne kıyasla daha fazla fırın ve market açık. Vatandaşlar tamamen kendi çabalarıyla yemek sorununu çözmeye çalışıyor.

"İSLAHİYE’NİN YARISI YOK"

Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremle ilgili yaptığı açıklamada “Ben böyle facia görmedim” dedi. Depremin enkaza dönüştürdüğü İslahiye ilçesinde meydana gelen tahribata dikkat çeken Şahin, “60 bin kişilik İslahiye ilçesinin yarısı yok, ben böyle felaket görmedim” ifadelerini kullandı.

34 SAAT SONRA KURTULUŞ

Yıkılan bir binanın enkazından 34 saat sonra bir kadın yaralı kurtarıldı. Merkez Şehitkamil ilçesindeki 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altında olduğu belirlenen Filiz Abar, yaklaşık 34 saat sonra kurtarılarak çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, yıkılan binanın çevresinde bekleyen vatandaşlar enkaz altında kalan yakınlarından haber bekliyor.

Ekipler, iş makinaları yardımıyla molozları kaldırırken, zaman zaman seslik çağrısı yaparak enkaz altında dinleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

İŞÇİLERİ İŞE ÇAĞIRDILAR

Öte yandan depremin üzerinden bir gün geçmişken Şireci Tekstil, Mutlu Makarna gibi kimi fabrikalar işçilere attığı mesajlarla bugün sabah vardiyasından itibaren işe gelmelerini söyledi.

İşçiler ise duruma tepki göstererek, "Biz çoluğumuzun çocuğumuzun, canımızın derdindeyiz. Bunlar yine kârının peşinde. Hiç mi Allah'tan korkunuz yok?" dedi.

Maraş’ın Pazarcık ilçesi ve Antep’in İslahiye ilçelerindeki durumu Evrensel’e anlatan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, "AFAD birçok yerde yok" dedi.

5 KİŞİNİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Antep'teki enkazlardan çıkarılan 5 kişinin cenazesi Nizip ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkı, Banu ve Beyzanur Taşdemir ile Yeter Aslan ve üç aylık bebeği Ömer Asaf Aslan'ın cenazeleri, Nizip ilçesinde toprağa verildi.

cenaze

Fotoğraf: AA

CANİKLİ “ORALI” DEĞİL

Yardım için yetkililere seslenen bir yurttaşın AKP Milletvekili Nurettin Canikli'ye tepki göstermesi sosyal medyada gündem oldu. Yurttaşın yardım feryadına Canikli eline telefonu alarak yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et