07 Şubat 2023 12:31

İstanbul’dan depremzedelere destek | ‘Kendimiz gidemesek de kalbimiz orada’

İstanbul'da İBB'ye bağlı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde depremzedeler için yardım toplanıyor. Yardımları toplayıp paketleyen gönüllüler ile konuştuk.

Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

Özlem Songül ABAYOĞLU

İstanbul

İstanbul'da İBB'ye bağlı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde depremzedeler için yardım toplanıyor. İstanbulluların getirdiği mont, battaniye, ayakkabı, kıyafet gibi acil ihtiyaçları İBB görevlilerinin ve gönüllüler kolilere diziyor. Yardımlar için koli yapanlar, “İlk elden ne lazımsa onu sağlamaya çalışıyoruz. Kendimiz gidemesek de kalbimiz orada” dedi.

Gönüllüler kolilere bebek bezlerini yerleştirirken bir yandan da “Akıllanmıyor kimse, evler un olmuş”, “Marmara depreminden ders çıkarılmadı, bundan da çıkarmayacaklar” diye yakındılar. Geceden beri yardım kolisi hazırlanmasına yardım etmeye çalıştığını söyleyen bir vatandaş, “Arkadaşım Hatay’da ve haber alamıyorum, oraya da gidemiyorum. Ben de burada bir işe yarayayım dedim” diye konuştu. Başka bir gönüllü ise, “Kalbimiz orada, hala çoğu kişiden haber alamıyoruz. Nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum” dedi.

‘YARDIMLARIN TEMİZ VE KULLANILABİLİR OLMASINA DİKKAT EDELİM’

İlk elden en acil olan ihtiyaçların getirilmesi gerektiğine dikkat çeken başka bir gönüllü ise, “Çocuklar için bebek bezi, biberon, mama çok önemli. Onların bünyesi daha zayıf olduğu için soğuktan da çabuk etkilenirler. Mont, battaniye gibi şeyleri unutmamak gerekiyor. Ayrıca çadır, uyku tulumu olan da getirsin. Ben Marmara depremini de yaşamış biri olarak o zorluğu tahmin edebiliyorum” ifadelerini kullandı. İstanbulluların birçok yardım getirdiklerini söyleyen gönüllü, “Geceden beri bir sürü araba geldi, gitti. Demlikler, bebek bezleri, mont, ayakkabı… Halk ne bulursa getiriyor ama lütfen getirdiğimiz şeylerin temiz ve kullanılabilir olduğuna dikkat edelim” diyerek uyarıda bulundu.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul, Bursa ve Balıkesir'de bugün ve yarın için kar uyarısı

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan deprem sonrası fahiş fiyata karşı denetim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa