07 Şubat 2023 15:49

Lastik-İş: Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere eğitimli işçiler göreve hazır

Lastik-İş, Maraş'ın Pazarcık ilçesinde  7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere eğitimli işçilerin göreve hazır olduğu belirtti.

Fotoğraf: Fikret Kavğalı/AA

Paylaş

DİSK’e bağlı Lastik- İş Sendikası, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) gönderdiği yazıda, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere eğitimli işçilerin göreve hazır olduğunu belirtti.  

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde  7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere eğitimli işçilerin göreve hazır olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinden arama kurtarma ekipleri bulunan fabrikalarda eğitimli timler hazır olarak beklemektedir. Bu ekiplerin ücretli izinli sayılarak deprem bölgesindeki faaliyetlere katılmasının büyük faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. Gerçekleşen depremin büyük bir yıkıma yol açtığını görüyoruz. Bu aşamada enkaz altında kalan yurttaşlarımızın kurtarılması depremdeki can kayıplarını azaltmak açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Gelen haberlerden 10 ili kapsayan çok geniş bir alana yayılmış bulunan bu depremin enkazlarında arama kurtarma çalışması yapılması ihtiyacın öne çıktığı anlaşılmadır. Bu nedenle Başkanlığınızca, İstanbul, Kocaeli ve Adapazarı illerinde kurulu bulunan işyerlerindeki arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde değerlendirilmesi konusunda gereğinin yapılmasını bilgilerinize sunarız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Deprem bölgesinde OHAL ilanı ne anlama geliyor? OHAL, hangi yetkileri veriyor?

SONRAKİ HABER

Depremin ardından pek çok ülkeden destek ekipleri ve dayanışma kampanyaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa