Malatya'da deprem toplanma alanları: Su yok, hijyen yok, tuvalet yok; hastalıklar kapıda

Malatya'da ilk geceyi sokakta geçiren yurttaşlar ikinci geceyi belediyenin açmış olduğu toplanma alanlarına akın etti. Sağlıksız koşullarda dip dibe yaşayan yurttaşlar suya da erişemiyor.

08 Şubat 2023 08:37
Paylaş

Berfin GÜLER
Murat UYSAL
Malatya

Malatya'da depremin ilk gününü sokakta geçiren yurttaşlar ikinci gününde belediyenin açmış olduğu toplanma alanlarına akın etti. Onlardan biri olan Çavuşpaşa Mahallesindeki Muhammed Ali Clay Spor Salonunu yüzlerce kişi hınca hınç doldurdu.

Salonda geçirdikleri günü anlatan yurttaşlar gıda yardımının yeterli olmadığından yakındı. Özellikle kadınlar hijyen konusunda büyük sıkıntı çektiklerini dile getirerek tuvaletleri kullanamadıklarını söyledi.

Sağlıksız koşullarda dip dibe yaşayan yurttaşlar toplanma alanında suya da erişemiyor. Günde sadece 1 kere su dağıtımı yapıldığını anlatan yurttaşlar tuvaletlerde de o suyu kullanmak zorunda kalıyor.

"BİR KAŞIK SU YOK"

lavabo, su şişeleri

Muhammed Ali Clay Spor Salonununda iki gündür kalan yaşlı kadın, "Eşim ve kızımla burada kalıyoruz. Battaniyemizi evden getirdik burada doğru düzgün bir şey vermiyorlar. Hiç ekmek mekmek vermediler jandarmalar biraz su dağıttı gitti. Evimiz yıkılmış eve girip bir şey de getiremiyoruz" dedi. Temizlik konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan kadın, "Ne namaz ne abdest hiç temiz bir yer yok. Bir kaşık su yok. Oradan buradan alıp getirdiğimiz su var işte. soğuk oldu gece çok soğuk oldu. Üç kişi burada yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bir başka kadın, "Evimiz çatladı girilecek durumda değil çıktık buraya geldik. Evden ne aldıysak kurtardıysak o. Yardım geliyor bize de düşmüyor. Aç susuz idare ettik iki gündür. Tuvalet berbat girilecek halde değil su da yok. Bugün anca içme suyu geldi. Tuvaletlerde su yok" dedi.

"KAR ERİTİP İÇTİK"

Evlerinin yıkıldığını söyleyen bir başka genç ise, "Yemek gelmedi. Dışarısı da soğuk milletin başka çaresi yok buraya sığınmış. Ekmek bulursak ekmek yiyoruz. Tuvalet temiz değil su da yok. Sabun yok peçete de yok. Üç tane tuvalet var yüzlerce insan kalıyor. Dün akşam kar eritip içtik o duruma geldik. Ben dayanıklıyım ama çocuklar var onlara yardım gelirse çok iyi olur.

ÖNCEKİ HABER

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremle yıkılan Adana'da son durum

SONRAKİ HABER

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremle yıkılan Diyarbakır'da son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa