08 Şubat 2023 12:57

Depremin ardından Adana'da 3. gün | Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Depremin ardından 3. günde Adana'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Evleri depremlerde zarar gören yurttaşlar toplanma merkezlerinde ya da çadırlarda soğuğun etkisiyle zorlu koşullarda barınıyor.

Fotoğraf: Fikret Kavğalı/AA

Paylaş

Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan iki büyük depremin etkilediği Adana'da yurttaşların yaşam mücadelesi sürüyor. Çok sayıda yurttaş enkazların yanıbaşında yakınlarının bulunmasını bekliyor. Yurttaşlar diğer yandan zorlu koşullarda yaşam mücadelesini de sürdüyüror. Evleri depremlerde zarar gören yurttaşlar toplanma merkezlerinde ya da çadırlarda barınıyor.

KENTTE EN AZ 167 CAN KAYBI, 4 BİNE YAKIN YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği son bilgilere göre (7 Şubat saat 21.30 civarı) kentte 167 kişi yaşamını yitirdi, 3993 yaralı var.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’ndeki Samibey Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Adana Merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’ndeki Zeray Apartmanı’nın enkazında arama kurtarma çalışması devam ediyor.

ÇADIRLAR KURULDU ANCAK BATTANİYE, ISITICI VERİLMEDİ

Adana'da depremden etkilenen vatandaşlar geçici barınma alanları ve çadırlarda konaklıyor. Valilik ve belediye koordinasyonunda, AFAD başta olmak üzere farklı kurumlar tarafından geçici barınma alanları spor salonları, bazı okulların bahçesi gibi alanlarda çadırlar kuruldu. Çukurova ilçesinde de depremzedeler, özel bir okulun bahçesinde kurulan çadırlar ile spor salonunda kalıyor.

Muhabirimiz Volkan Pekal çok sayıda alana çadır kurulduğunu ancak çadırlara battaniye ısıtıcı gibi malzemelerin verilmediğini aktardı. Yurttaşlar çadır önlerinde metal kovalarda ateş yakarak soğuğa karşı mücadele veriyor. Gazetemize konuşan yurttaşlar soğukla mücadelelerini ve dayanışmanın önemini anlattı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji derneklerinden ‘OHAL yerine toplumsal dayanışma ve örgütlenme’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Yaylakonak Belediye Başkanı: 71 canımızı kaybettik, çadır en büyük ihtiyaç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa