08 Şubat 2023 13:59

KESK: Afet bölgesi ilan edilmesi yeterliyken OHAL ilan edilmesi izaha muhtaç

KESK’in deprem bölgesinde ilan edilen OHAL ile ilgili açıklamasında bölgenin afet bölgesi ilan edilmesinin gereken çalışmalar için yeterliyken OHAL ilan edilmesinin izaha muhtaç olduğu belirtildi.

Logo

Paylaş

KESK tarafından iktidarın deprem bölgesinde OHAL ilan edilmesiyle ilgili yapılan açıklamada, deprem nedeniyle bütün ülkenin ayağa kalktığı ve yetersizliklere rağmen büyük bir dayanışma çalışması yürüttüğü ifade edildi.

İktidarın deprem karşısında aldığı pozisyonunun şaşkınlık ve öfkeye yol açtığına dikkat çekilen açıklamada, “Koordinasyona, planlı ve programlı çalışmaya, iletişime evet ancak dayanışmayı engelleyici, sansürcü ve tekçi politika ve kararlara hayır diyoruz. İktidarın depremin yaşandığı 10 il için ilan ettiği OHAL kararı da ciddi soru işaretleri yaratmaktadır. Afet bölgesi ilan edilmesi durumunda gerekli tüm çalışmaların yapılması, bütün kamu ve özel işletme kaynaklarının depremzedeler için seferber edilmesi mümkünken OHAL’e neden ihtiyaç duyulduğu izaha muhtaçtır. Tarihte ender rastlanan bir deprem sürecinde dahi iktidara yönelik böylesi derin kuşku ve kaygıların nedeni bizler değil, iktidarın 20 yıllık, özellikle de darbe girişimini “lütuf” olarak gören 20 Temmuz 2016-18 Temmuz 2018 OHAL dönemi politika ve uygulamalarıdır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMO İzmir Şubesi: İzmir'deki yapılar depreme karşı güvenli değil

SONRAKİ HABER

Depremin 3. gününde Maraş'a giden Erdoğan beton altındaki yurttaşlara sabır çağrısı yaptı, beton sözü verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa