09 Şubat 2023 19:31

EMEP Genel Başkanı Akdeniz depremin vurduğu Adıyaman'da: Yaralarımızı hep beraber saracağız

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet Adıyaman İli Yaylakonak Beldesinde incelemelerde bulundu.

Fotoğraf: Murat Uysal/ Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet Adıyaman İli Yaylakonak Beldesinde incelemelerde bulundu.

78 kişinin hayatını kaybettiği Yaylakonak Beldesinde birçok insan toprak yapıların altında boğularak hayatını kaybetti. AFAD ekiplerinin depremin 4. gününde dahi gelmediği Yaylakonak'ta halk kendi imkanlarıyla enkazları kazdığını ifade etti.

"MUSLUKLARDAN SU AKMIYOR"

Yaylakonak Belde Başkanı Abuzer Aydın ile sohbet eden EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz öncelikli ihtiyaçları dinledi. Başlıca sıkıntılarının temiz suya erişim olduğunu dile getiren Aydın, "Burada devlet yok. 4 gün oldu AFAD ekiplerini görmedik" dedi. Su ihtiyaçlarını gelen yardımlarla karşıladıklarını söyleyen Aydın, "Musluklardan su akmıyor. Hastalıkların başlamasından endişe ediyoruz" diye konuştu.

ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI

Acının büyük olduğunu ifade eden Akdeniz, "Yaralarımızı hep beraber saracağız. Bu tür afet durumlarında acımızı paylaşacağız birbirimize destek olacağız. Ama sonra mutlaka bu rant bu talanın hesabını deprem paralarının niye gelmediğini hep birlikte soracağız ama şimdi dayanışma zamanı" dedi. Akdeniz ayrıca Emek Partisinin bulunduğu her yerde dayanışma için seferber olduğunu dile getirerek, DİDF'ten gelen yardımları da ulaştırmak için sefer olduklarını söyledi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Armutlu halkı geciken arama kurtarmaya tepkili: 2 gün, 3 gün bekledik neden gelmediniz?

SONRAKİ HABER

Enkazdan kurtarılanlarda hipotermi ve crush sendromu riski

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa