10 Şubat 2023 10:40

Polis, deprem bölgesinde haber takibi yapan Halk TV muhabiri Ferit Demir'e tekme atmış

Depremin yıktığı Malatya'da haber takibi yapan Halk TV muhabiri Ferit Demir, enkaz altındaki bir kişinin çıkarılmasını çektikleri esnada polisin kendisine tekme attığını söyledi.

Halk TV canlı yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma yol açtı. Malatya'daki gelişmeleri takip eden Halk TV muhabiri Ferit Demir, enkaz altındaki bir yurttaşın kurtarılmaya çalışıldığı sırada çekim yapılırken polisin kendisine tekme attığını söyledi.

İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programına bağlanıp deprem bölgesinden bilgiler aktaran Demir, gazetecilerin bölgede engellendiğini aktardı. Demir, dün gece bir kurtarma faaliyetini çektikleri sırada yaşananları şu ifadelerle anlattı:

"Dün bir olay yaşadım. 26 yaşındaki bir kardeşimizin kurtarma anı vardı. Biz de çekiyorduk. Bütün kameralar AFAD TIR'ının üzerine çıkarıldı. Bize izin vermediler. 'Kontenjan doldu' dediler. 'Tamam ben halkın içinde çekerim' dedim. Çektim de.

Üzerinde Ankara TEM yeleği olan bir polis memuru geldi. 'Çekemezsin' dedi, yasak. Dedim ki 'Bak AFAD TIR'ının üzerinde beş altı kamera canlı çekiyor.' Böyle deyince geri gitti. Sonra başka polisler geldi. Kimliğimi istediler. Ben de 'Gazeteciyim' dedim. Geri gittiler tekrar.

Sonra enkazın başındaki kameraman arkadaşımı zorla geri getirdim. Enkazın başında kadın kardeşimizi kurtarmaya çalışan özel hareket polisi bana laf söyledi. 'Niye çekiyorsun sen diye' bağırdı. Sonra ben giderken TEM yeleği giymiş polis arkamdan bana tekme attı. Ben yere düştüm, pantolonum yırtıldı, bacağım kısmen yaralandı."

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Barolar Birliği'nden suç duyurusu: Kasten öldürmekten yargılansınlar

SONRAKİ HABER

Diyanetten defin fetvası: Deprem bölgesinde cenazeler kefensiz ve yıkanmadan gömülebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa