10 Şubat 2023 20:09

Soylu, 2,5 yıl önce Maraş’ta 20 bin binanın olası depremde yıkılacağını söylemiş

İyi Parti Eski İl Başkanı Ahmet Çabukel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önce Maraş’a gelerek 20 bin binanın olası depremde yıkılacağını söylediğini, ancak hiçbir şey yapılmadığını belirtti.

Cüneyt özdemir youtube ekran görüntüsü

Paylaş

İyi Parti Eski İl Başkanı Ahmet Çabukel Cüneyt Özdemir’in youtube programında daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AFAD binasında bir toplantı yaptığını ve Maraş’ta 20 bin evin olası bir depremle yıkılacağını söylediğini iddia etti: “Bundan 2.5 yıl önce Süleyman Soylu Kahramanmaraş’a geldi ve AFAD bölge binasında bir toplantı yaptı. Burada olası bir depremde 20 bin evin yıkılabileceğini söyledi. Biz bunun üzerine çalışma başlattık, broşür dağıttık, tüm Maraş’a dağıttık, açıklamalar yaptık.”

Cüneyt Özdemir’in “Siz uyanızı yaptıktan sonra nasıl tepkiler aldınız” sorusuna ise Çabukel şöyle yanıt verdi: “Hiçbir tepki olmadı. Bunu sayın valimize ilettik, bir çalışma yapıyoruz dediler. Kaymakamlık toplanma alanlarımız hazır dediler. Ama hiçbir şey yapmadılar. Maraş’ta şimdi büyük bir yıkım var. . Herkese söyledik, kimse kılını kıpırdatmadı. Süleyman Soylu, 20 bin ev yıkılacak dedi ve hiçbir çalışma yapmadı. Bugün bunun maalesef kalıntılarını yaşıyoruz.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Adnan Gümüş: Okulların kapalı kalması sosyal afete yol açar

SONRAKİ HABER

Marmara depremine karşı hazırlıklı olmamız şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa