10 Şubat 2023 21:01
Son Güncellenme Tarihi: 10 Şubat 2023 21:45

Gezi davasında tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’dan "deprem görüşü" istediler

Gezi davasında tutuklanan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, hapiste olduğundan bihaber olan bir muhabirin deprem görüşü için eşinin telefonunu aradığını söyledi.

Fotoğraf: Meltem Akyol/Evrensel

Paylaş

Gezi davasında hakkında 18 yıl hapis cezası verilen Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın "deprem görüşü" alınmak üzere Kanal D'den arandığı yönünde paylaşım yapan Meriç Kahraman, daha sonra kanalın arayarak söz konusu muhabirin kendi çalışanları olmadığını ifade ettiğini söyledi.

Gezi davasında tutuklanan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, Kanal D'nin arayıp görüş istediğini Twitter hesabından duyurmuş, "Akşam Tayfun Kahraman’ın telefonu çaldı, açtım; Kanal D deprem durum görüşünü istedi. Mesleği gereği, toplanma alanı olan Gezi Parkı’nı koruduğu için tutsaklığını haber yapamadığınız Tayfun’un fikrine ihtiyacınız size dert olsun! Durumdan bihaber haliniz işinize olan saygınızdan!” demişti.

KANAL D "MUHABİR BİZİM  ÇALIŞANIMIZ DEĞİL" DİYE ARADI

Yaptığı paylaşım üzerine Kanal D tarafından arandığını belirten Meriç Kahraman, "@KanalD, @tayfun_kahraman’u aradı; arayan muhabirin kendi çalışanları olmadığını söylediler. İlk arayan muhabir de geri arayıp kendini yanlış ve eksik tanıttığını, başka bir medya grubu çalışanı olduğunu, özür ve mahcubiyetlerini iletti. Bu nedenle önceki paylaşımı kaldırdım." açıklamasını paylaştı.

KAHRAMAN: HER BİR BİNANIN ENKAZINDAN NUMUNE ALINMALI 

Depremle ilgili sosyal medya hesabından görüşlerini açıklayan Tayfun Kahraman, bugün yaptığı paylaşımda şu hususlara dikkat çekmişti.  

1- Yiten canlara borcumuz; tüm yıkılan, can kaybına neden olan binaların enkazlarından gerekli numuneleri alarak saklamak, arşivlemek ve soruşturmalar için gerekli delillerin karartılmasını önlemektir. Enkazların numune alınmadan kaldırılmasına kesinlikle izin verilmemelidir.

2- Her bir bina için etkin ve kapsamlı soruşturma yürütülmeli, eksik denetim yapan, hatalı proje çizip uygulayan, yetersiz malzeme kullanan ve bunlara göz yuman, kısaca bina üretim sürecindeki tüm sorumlular tespit edilerek bağımsız ve tarafsız yargının önüne çıkarılmalıdır.

3- Eminim TMMOB’ye bağlı meslek odaları ve Barolar bu tespit ve soruşturmalar için gerekli teknik ve hukuki desteği üyelerinin katkılarıyla sunacaktır. Yiten canlar ve gelecek kuşaklar için tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılmaları namuslu yurttaşların boynuna borçtur!

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Armutlu’daki madenciler: Bizi yaşayanlara yönlendiren AFAD birimi yok, şans eseri canlı çıkarıyoruz

SONRAKİ HABER

BORKAD üyesi kadınlar ‘Dayanışma yaşatır’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa