Kurtarma ve yardımların gecikmesini aklamaya çalışan "Asrın felaketi" isimli fason hesap kapandı
Fason bir hesap satın alınarak oluşturulan @asrinfelaketi isimli hesapla, enkazdakilerin kurtarılması ve ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki eleştirileri "boşa düşürmeye" çalıştılar.

@asrinfelaketi hesabından paylaşılan videonun ve eski bir beğeninin ekran görüntüleri
Mehmet ÖZER
İstanbul
Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'de ve Suriye'de yıkıma ve on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ancak depremde enkaz altında kalan insanların kurtarılması ve kurtulanların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yaşanan gecikmeler ve organizasyonsuzluk tepkilere neden oldu.
Bu tepkileri "boşa düşürmek" amacıyla ortaya atılan "Asrın felaketi" ifadesi, İletişim Başkanlığı tarafından yürütüldüğü izlenimi veren bir Twitter hesabına dönüştü.
Yeni bir hesap açmak yerine çok takipçili fason bir hesap satın alınarak oluşturulan @asrinfelaketi isimli hesaptan yayımlanan video ise tepkiler sonrasında kaldırıldı. "Satın alınan" hesabın eski beğenilerinin silinmesinin unutulması da dikkatlerden kaçmadı. Asrın Felekati hesabının profil bilgisinde de "Ağustos 2022 tarihinde katıldı" bilgisi yer alıyordu.
@asmrruyasi isimli kullanıcının paylaşımını beğenenlerin ekran görüntüsü
"ASRIN FELAKETİ"NDE SURİYE'DEKİ YIKIM YOK!
Asrın Felaketi hesabında yayımlanan ancak sonra silinen videoda, felaketin büyüklüğü anlatılırken çevre ülkelerde yarattığı panik ve korkudan bahsedildi. Ancak binlerce kişinin hayatını kaybettiği Suriye'ye yer verilmedi. Hesabın paylaştığı görsellerde de "Lübnan'da evler hasar gördü. Mısır'da halk panikle kendini dışarı attı. İran'da ve Irak'ta evler sallandı" ifadeleri kullanılıyor ancak Suriye'deki can kayıplarından bahsedilmiyor.
@asrinfelaketi isimli kullanıcı tarafından paylaşılan görsel
HESAP KAPATILDI
@asrinfelaketi hesabından yapılan propaganda tepki çekince hesap kapatıldı.
@asrinfelaketi hesabına ait ekran görüntüsü
Evrensel'i Takip Et