11 Şubat 2023 14:03
Son Güncellenme Tarihi: 11 Şubat 2023 21:24

Güvenlik nedeniyle kurtarmaya ara veren Avusturya ekibi yeniden çalışmaya başladı

Hatay'da güvenlik endişesi nedeniyle kurtarma operasyonlarını askıya alan Avusturya'dan gelen kurtarma ekibi, yeniden çalışmaya başladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Maraş merkezli depremlerde en büyük yıkımlardan birinin yaşandığı Hatay'da yütülen kurtarma çalışmalarına destek veren Avusturya ordusuna ait ekip, güvenlik endişesi nedeniyle kurtarma operasyonlarını askıya aldığını açıkladı.

Kurtarma çalışmalarını neden durdurduklarına dair APA haber ajansına konuşan Avusturya Silahlı Kuvvetleri'nden Yarbay Pierre Kugelweis, "Bir hayat kurtarmanın beklenen başarısının güvenlik riskiyle makul bir ilişkisi yok" dedi. "Türkiye'de gruplar arasında artan bir saldırganlık var. Ateş açılabilirdi" diyerek içinde bulundukları durumu anlatan Kugelweis başka yardım kuruluşuyla birlikte, bir kampta hazır beklediklerini söyledi. Kugelweis, kendilerine yönelik herhangi bir saldırı girişiminin olmadığını belirtti.

Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi (AFDRU) kapsamında 82 asker Türkiye'ye gelmiş ve salı gününden bu yana dokuz kişiyi enkazdan kurtarmıştı.

AVUSTURYA EKİBİ YENİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Avusturya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Michael Bauer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çalışmaların yeniden başladığını duyurdu. Bauser şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası ekiplerin çalışmalarına bugün ara verilmek zorunda kalındı çünkü yardım görevlilerinin güvenliği risk altındaydı. Yaklaşık 14.30'dan bu yana, aralarında köpeği Boom ile Markus Gruber'in de bulunduğu ekiplere Türk güvenlik güçleri de eşlik ediyor ve yeniden arama yapıyorlar."

ALMANYA EKİBİ DE ÇALIŞMALARI DURDURMUŞTU

Avusturya kurtarma ekibinin ardından benzer bir adım da Almanya ekibinden geldi. Almanya'dan gelen kurtarma kurumunun sözcüsü Stefan Heine, Hatay'da güvenlik durumunun yakın zamanda değiştiğini söyleyerek, "Farklı gruplar arasında giderek daha fazla çatışma haberleri geliyor ve ateş de ediliyor" ifadelerini kullandı.

Almanya ekibinin güvenlik sağlanana kadar ana kampta kalacağı ve Türkiye'deki yetkililerin emniyeti sağlamasının ardından çalışmalarına devam edeceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Aşağı Sümenli Köyünde çadır yok, depremzedeler hasarlı evlerinde uyuyor

SONRAKİ HABER

İsyan çıkan Hatay T Tipi Cezaevi'ndeki 350 tutuklu sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa