11 Şubat 2023 20:48

Sanatçı Yücel Hasan Doğan ve ailesinin cansız bedeni enkazdan çıkarıldı

Sanatçı Yücel Hasan Doğan ve ailesinin cansız bedenine ulaşıldı. Doğan’ın halası Elif Doğan "Yeğenim Berivan'ı çıkardıktan sonra ‘ses gelmiyor' diye aramayı bırakmışlar. Belki sağ kurtaktık" dedi.

Fotoğraf: Elif Doğan'ın kişisel arşivi

Paylaş

Maraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 şehri etkileyen depremin kayıpları artıyor. Maraş'ta günlerdir enkaz altında ulaşılmayı bekleyen sanatçı Yücel Hasan Doğan ve ailesinin cansız bedenine ulaşıldı.

TRT Ankara sanatçısı Elif Doğan, sosyal medya hesabından yeğeni Yücel Hasan Doğan ve ailesinin fotoğrafı ile birlikte "Yeğenlerim Hasan Doğan, Cansu Doğan, Fatoş Doğan, Şirin Doğan, Buket Doğan'ı maalesef Kahramanmaraş'ta kaybettik. Acımız büyük tarifi yok" paylaşımını yaptı. Günlerdir kurtarma çalışmaları için seferber olduklarını söyleyen ama geç ve eksik müdahale edildiğini belirten Elif Doğan, acılarının büyük olduğunu söyledi.

"CIRCIR BÖCEĞİM DERDİM"

Maraşlı sanatçı ve Grup Dılo'nun solisti Yücel Hasan Doğan'ın halası, TRT Ankara sanatçısı Elif Doğan gazetemize konuştu. Yeğeni Yücel Hasan Doğan'a "Cırcır böceği" diye seslendiğini söyleyen Doğan, "Daha 10 gün önce yeni beste yapıp, beni aramıştı Hasan. Heyecanlıydı, 'Hala bak bakalım nasıl olmuş?' diye sordu. Ben de ona 'Çok güzel olmuş, emeğine sağlık Cırcır böceğim' dedim. Çok yetenekli, çok hareketli bir gençti. Uzun yıllardır Maraş ve bölge illerine düğünlere gidiyor, insanların mutlu gününde yanlarında oluyordu. Albümleri de vardı, üretmeye devam ediyordu" dedi.

"SES YOK DİYE ENKAZI BIRAKMIŞLAR"

Depremin ardından Ankara'da aramadığı kimsenin kalmadığını söyleyen Elif Doğan, "Bütün bürokrasiyi ayağa kaldırdım. Enkaza müdahale edilmesi gerekiyordu. Ancak ikinci günün akşamı gidildi enkazın olduğu bölgeye. Hasan'ın kardeşleri Berivan ve Fatoş da yanlarında kalıyordu. İlk müdahalede Berivan oradan sağ çıkarıldı. Sonrasında 'İçeriden başka ses gelmiyor' diyerek enkazı bırakıp başka yere gidilmiş. Tekrar devreye girdim, tekrar geldiler ama çok vakit kaybedildi. Belki sağ kurtaracaktık onları ama geç kalındı. Hasan, eşi Cansu, kızları Şirin, Buket ve diğer yeğenim Fatoş'un cenazelerine ulaşıldı. 33 yaşında olan Hasan ve eşi Cansu'nun biri 2, diğeri 7 yaşında iki kız çocukları vardı. Diyecek bir şey yok artık. Bunlar benim en yakınlarım bir de. Ailemizin 30'a yakın kaybı var. Annemler Nurdağı'ndan, orada da kayıplarımız var" dedi.

Cenazeler Maraş Merkeze bağlı Çokyaşar Elbistan köyünde toprağa verildi. (Maraş/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sevinç Koçak: Deprem bölgesinde çocuklar için doğru kayıt-takip süreci yürütülmeli

SONRAKİ HABER

Fatma Şahin'in deprem yorumu: Her şerde bir hayır var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa