11 Şubat 2023 22:35

Öğrencilerden yurtları boşaltmaları istendi

İktidar, İstanbul Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, Ankara Tahsin Banguoğlu KYK Erkek Öğrenci Yurdu başta olmak üzere depremzedeleri yerliştermek için öğrencilerden yurtları boşaltmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İktidar, İstanbul’da Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, Ankara’da Tahsin Banguoğlu KYK Erkek Öğrenci Yurdu başta olmak üzere bazı yurtlara depremzedelerin yerleşeceğini açıklarken, öğrencilerden ise yarın akşama kadar toplanmaları istendi.

Emek Gençliği yaptığı açıklamada depremzedelerin kamuya ait otel, işletme ve misafirhanelere yerleştirilmesini talep ederek.” KYK yurtları hem hali hazırda yurtta kalan hem de depremzede öğrencilere açılsın, yurtların koşulları iyileştirilsin. Yüzyüze eğitimin sürmesi için başta barınma olmak üzere tüm koşullar sağlansın” dedi.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN KOŞULLAR SAĞLANSIN"

Erdoğan ve ardından YÖK’ün tüm üniversitelerde eğitimin online olarak devam edeceğini açıkladığı ifade edilen açıklamada; “Bunun gerekçesi olarak da depremzedelerin KYK ve okul yurtlarına yerleştirilme kararını gösterdiler. Şu anda yurtta kalan öğrencilere eşyalarını toplamak için ise 1-2 gün verildi” denildi

Bugün Ankara’da 31 İstanbul’da ise 60 adet misafirhane olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi; “8 Mart 2021’de açıklanan verilere göre Türkiye’de toplam tesis sayısı 13.959 iken oda sayısı 955.333 ve yatak sayısı 2.058.012. Depremzedeler otel, işletme ve misafirhanelere yerleştirilsin.”

KYK yurtlarının hem hali hazırda yurtta kalan hem de depremzede öğrencilere açılması talep edilen açıklamada; “Yurtların koşulları iyileştirilsin. Kamu kaynakları bu alana harcansın. Depremden doğrudan veya dolaylı yoldan etkilenen hiçbir öğrencinin hak gasbına uğramayacağı biçimde yüz yüze eğitim için başta barınma olmak üzere tüm koşullar sağlansın” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan 2019'da Maraş’ta ruhsatsız binaları meşrulaştıran imar barışıyla övünmüştü

SONRAKİ HABER

Öğretmenler dayanışmaya gitmek istiyor, patronlar derse çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa