12 Şubat 2023 12:22

EMEP Genel Başkanı Akdeniz: Deprem bölgesinde mülteci ve göçmen düşmanlığını kışkırtanlara izin vermeyin

Mültecilerin hedefe konulmasına tepki gösteren EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Gençliği üyeleri ile birlikte depremzede mülteci bir aile için çadır kurdu.

Fotoğraf: Emek Partisi

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Emek Gençliği üyeleri, depremzede mülteci bir aile için çadır kurdu. Akdeniz, “Hem yurttaşlara hem Suriyeli depremzedelere çadır kuruyoruz. Mülteci ve göçmen düşmanlığını kışkırtanlara izin vermeyin. Deprem yaraları içerisinde kardeşliğimizi ve insanlığımızı hatırlıyoruz. Suriyeli mültecilerin elinden tutuyoruz” dedi.

Maraş merkezli olan ve 10 kentte büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 7 gün geçti. Depremde yaşamını yitiren yurttaşların sayısı 24 bini, yaralananların sayısı ise 80 bini aştı. Depremler nedeniyle yaşanan can kaybı saatler geçtikçe artarken, deprem bölgesinden peşi sıra mülteci düşmanlığı kışkırtılıyor. Deprem bölgesinde hedef gösteriliyor, yağma ile mücadele atı altında hırsızlık yaptıkları iddia edilen Suriyeli göçmenlere şiddet ve işkence uygulanıyor, görüntüleri de sosyal medyadan paylaşılıyor.

“İNSANLIĞI, KARDEŞLİĞİ VE DAYANIŞMAYI HATIRLIYORUZ”

Mültecilerin hedefe konulmasına tepki gösteren EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Gençliği üyeleri ile birlikte depremzede mülteci bir aile için çadır kurdu.

Çadırı aileye teslim eden Akdeniz şunları söyledi: “Emek Gençliği üyelerimiz çalıştılar ve onlara bir çadır kurdular. Hem yurttaşlara hem Suriyeli depremzedelere çadır kuruyoruz. Deprem bölgesinde mülteci ve göçmen düşmanlığını kışkırtanlara izin vermeyin. Deprem yaraları içinde önce insanlığı, kardeşliği ve dayanışmayı hatırlıyoruz. Suriyeli mültecilerin elini tutuyoruz ve mesajı bütün Türkiye’ye yayıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kiracılar, yaşadığı evin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenecek?

SONRAKİ HABER

Almanya’dan depremzedelere vize kolaylığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa