12 Şubat 2023 11:48

Almanya’dan depremzedelere vize kolaylığı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Almanya’da yakınları bulunan depremzedelere vize kolaylığı sağlamak için hazırlık yaptıklarını söyledi. İngiltere’de de benzer bir taleple kampanya başlatıldı.

Almanya Federal Meclis Binası Reichstag | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye ve Suriye’de on binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından Almanya’nın bu iki ülkede depremzede yakınları olanlar için vize kolaylığı hazırlığında olduğu açıklandı.

DW Türkçe’nin haberine göre Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu ülkelerde depremden etkilenen yakınları bulunanların, evlerini kaybetmiş ya da tıbbi desteğe ihtiyacı olan depremzedeleri geçici olarak yanlarına almalarına olanak vereceklerini duyurdu.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan İçişleri Bakanı Nancy Feaser de “bir an önce verilmesi hedeflenen vizelerin” üç ay geçerli olacağını ifade etti.

İNGİLTERE’DE VİZE KOLAYLIĞI TALEBİYLE İMZA KAMPANYASI

İngiltere’de de Türkiye’deki depremlerden dolayı evsiz kalanlara Ukraynalılara sağlanan vize programı benzeri kolaylık sağlanması için imza kampanyası başlatıldı.

Euronews’un haberine göre kampanyada 6 Şubat’ta Maraş merkezli depremlerin ardından evsiz kalan depremzedelere yardımcı olmak amacıyla İngiltere’de yaşayan ailelerinin yanına sığınabilmelerini sağlamak amacıyla Türk Aile Vizesi oluşturulması talebinde bulunuldu.

Kampanyayı açan Çağla Derviş, dilekçesinde İngiliz hükümetinden Türkiye’de evsiz kalan halka destek olması için Ukraynalılara sunulan aile vize programının benzeri bir vize kolaylığının sağlanmasını istedi.

İngiltere’de yaşayan ve deprem sonucu evsiz kaldığı için zor durumda olan aileleri için endişe duyan birçok Türk olduğunu belirten dilekçede “Hükümet İngiltere’de yaşayan Türklerin ailelerini buraya getirebilmelerine izin vermelidir” denildi.

KAMPANYA SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Kampanyada şu ana kadar 44 bini geçen sayıda imza toplandı. İmza sayısının 10 bini geçmesinden dolayı hükümetin bir gün içinde yanıt vermesi bekleniyor. 100 bin imzaya ulaşıldığında ise dilekçe parlamentoda görüşülmek üzere değerlendirmeye alınıyor. İmza kampanyasına Petitions UK Government and Parliament sayfasından ulaşılabilir. 

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine başlatılan Ukrayna Aile Programı adıyla bilinen uygulama başvuru sahiplerinin İngiltere’deki aile üyelerine katılmalarına veya İngiltere’deki kalış sürelerini uzatmalarına olanak tanıyor. Ücretsiz olan bu vizeyi alanlara İngiltere’de yaşama, çalışma, eğitim görme ve kamu fonlarına erişme imkanı sunuluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Akdeniz: Deprem bölgesinde mülteci ve göçmen düşmanlığını kışkırtanlara izin vermeyin

SONRAKİ HABER

Melih Gökçek, deprem bölgesinde dayanışma çağrısı yapan Ahmet Şık'ı hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa