12 Şubat 2023 14:15

Dünyaca ünlü isimlerden Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma çağrıları

Maraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma çağrılarına çok sayıda dünyaca ünlü isim de katılıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma çağrılarına çok sayıda dünyaca ünlü isim de katılıyor.

Son olarak ABD’li oyuncu Angelina Jolie, Instagram hesabında Suriye’de arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştiren bir çalışanın “Yardımınıza ihtiyacımız var” ifadesini kullandığı videoyu paylaştı. Paylaşımda ayrıca Maraş’ta enkaz altında ölen kızının elini tutan babanın fotoğrafı, Hatay’ın dron ile çekilmiş görseli ve Suriye’deki arama kurtarma çalışmalarından bir kare de yer aldı.

Yardım kampanyası linkini de takipçileriyle paylaşan ünlü oyuncu, “Kalbim Suriye ve Türkiye halkı ile beraber. Birçok ailenin çektiği hayal bile edemeyeceğimiz acıları kavramak zor. Umarım başkaları da bağış yapmayı düşünür ve böylece hayat kurtarma çalışmalarına devam edebilirler” notunu ekledi.

ONLARCA İSİMDEN YARDIM VE ÇAĞRILAR

Depremzedeler için yardım çağrısında bulunan bir başka isim de İngiliz Oyuncu Daniel Craig. Craig Birleşik Krallık’taki on dört yardım kuruluşunu bir araya getiren Disasters Emergency Committee (DEC) ile birlikte çalıştığını belirttiği paylaşımında, Türkiye ve Suriye’de milyonlarca insanın afetten etkilendiğini ve evlerinin artık güvenli olmadığını söyleyerek, bağış yapmanın önemine vurguda bulundu.

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, takipçilerinin depremzedeler için UNICEF’e bağış yapmasını istedi. Yine Modeller Gigi Hadid ve Bella Hadid, UNICEF’in kampanyasına dikkat çekenler arasındaydı.

İtalyan oyuncu Michele Morrone, “#helpturkey” etiketiyle yardım çağrısı yaparak, deprem bağışı kabul eden kurumların sayfalarını sosyal medya hesabına taşıdı.

ABD’li komedyen Ramy Youssef, Türkiye ve Suriye’deki deprem mağdurlarına yardım kampanyası linkini sosyal medya hesabında paylaştı.
ABD’li komedyen ve sunucu Jimmy Fallon, sunduğu ‘The Tonight Show’ programının başında UNICEF’in Türkiye ve Suriye’deki yardım kampanyasına dikkati çekti.

Avustralyalı oyuncu Hugh Jackman, depremde zarar gören çocuklara yönelik UNICEF’in başlattığı yardım kampanyasına destekte bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Susurluk'ta kokoreç üretim tesisinde patlama: 4'ü ağır 17 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

6 günün ardından çadır kent: Çadırsız mülteciler, hijyensiz alanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa