12 Şubat 2023 14:14
Son Güncellenme Tarihi: 12 Şubat 2023 14:35

Milli Eğitim Bakanı Özer: Depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini, daha sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alacaklarını açıkladı.

Fotoğraf: Binnur Ege Gürün Koçak/AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime verilen aranın 1 Mart'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Özer, 1 Mart tarihi itibariyle 10 ilde bölgesel eğitim öğretime geçme kararı vermeyeceklerini, ilçe ve okul temelli kararlar alacaklarını açıkladı. Bu kararları 1 Mart itibarıyla açıklamaya başlayacaklarını açıkladı.

10 ilde ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçileceğini söyleyeyen Özer, "Kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız" dedi.

Bakan Özer deprem bölgelerinde çocukların etkinlik alanı olarak kullanılabileceği çok sayıda çadır kurulduğunu bunların sayısının da artırılacağını belirtti.

71 İLDE 20 ŞUBAT'TA BAŞLAMA KARARI ERTELENMEYECEK

Bakan Mahmut Özer 71 ilde 20 Şubat'ta eğitim öğretime başlanacağını, bir daha uzatma yapmayacaklarını bildirdi.

ÖZEL OKUL BURSLU KONTENJANI YÜZDE 10'A ÇIKARILDI

Bakanlık olarak 71 ildeki okulların kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Özer, bunu depremden etkilenen 10 ilden gelecek öğrenciler için kullanılacağını belirtti. Bakan Özer, özel eğitim kurumlarında şehit ve gazi çocukları, ihtiyaç sahipleri için ayrılan yüzde 3'lük tam burslu kontenjanın yüzde 10'a çıkarıldığını, bugünden itibaren yüzde yüzde 7'lik kapasitenin 10 ilden gelen öğrenciler için  için kullanılacağını açıkladı.

"BİNALARIN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI ŞUBAT SONUNDA BİTMİŞ OLACAK"

10 ilde okullar, pansiyonlar, atölyeler, öğretmenevleri gibi Bakanlığa bağlı toplam 20 bin 868 binanın 24'ünün yıkıldığını 83 binanın ağır hasarlı olduğunu bildiren Özer, Bakanlık kapsamındaki bölgedeki tüm binaların hasar tespit çalışmalarının şubat sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

6 günün ardından çadır kent: Çadırsız mülteciler, hijyensiz alanlar

SONRAKİ HABER

Antep'te depremde yıkılan sitenin inşaat mühendisi Afyon'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa