12 Şubat 2023 15:25

Depremde 7. gün| Bakan Kirişçi, deprem sonrası barajlardaki son durumu açıkladı

Maraş merkezli yaşanan deprem sonrası barajlardaki son duruma ilişkin bilgileri Adana’dan paylaştı. Bakan Kirişci barajlarda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesi ve yakın çevresinde 140 baraj ve gölet bulunduğunu belirterek, "Bunların 110'u barajdır, 30'u da gölettir. Hiçbir tesisimizde baraj güvenliğini tehdit eden bir durum söz konusu değildir." dedi.

Kirişci, Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğünde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'nun da katılımıyla, deprem bölgesindeki barajların durumu ve Adana'daki arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kirişçi özetle şunları söyledi: "Deprem bölgesi ve yakın çevresinde 140 baraj ve gölet var. Bunların 110'u barajdır, 30'u da gölettir. Hiçbir tesisimizde baraj güvenliğini tehdit eden bir durum söz konusu değildir"

"Barajlarımız, DSİ ekiplerimiz tarafından her gün kontrol edilmektedir. Bölgedeki baraj ve göletlerin 140'ına da ulaşılmış olup 132'sinde acil müdahaleyi gerektirecek bir duruma rastlanmamıştır"

"Şu an itibarıyla Asi Nehri'nin debisi 91 metreküp saniyeye kadar düşmüş olup, DSİ ekiplerince anlık kontroller yapılmaktadır. Herhangi bir risk söz konusu değildir"

“HERHANGİ BİR SU SIZINTISI YOK”

Barajlarla ilgili dezenformasyonun, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen Kirişçi,  “Barajlarla ilgili dezenformasyon ne yazık ki arama kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkiledi. Bu yaygaraları çıkaranlarla, yardım tırlarını, enkazları yağmalayanları aynı grupta değerlendiriyoruz. Bunların gerçek insan olup olmadıkları konusunda bizim bir değerlendirmemiz ve bu şekilde açıklamamız olmuştur” dedi.

Kirişçi barajlarda herhangi bir su sızıntısı da yaşamadığını belirtirken barajları takip etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi: Çocukların üstün yararını temel alın

SONRAKİ HABER

Antep’in köylerine yardımlar ulaşmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa