12 Şubat 2023 15:37

Kayseri'de provokatif eylem

Mültecilerin hedef gösterildiği bugünlerde Kayseri’de bir grup mültecilere karşı provokatif bir eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mültecilerin hedef gösterildiği bugünlerde Kayseri’de mültecilere karşı provokatif bir eylem yapıldı.

Sosyal medya üzerinden haberleşip toplanan bir grup Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Ülkemde mülteci istemiyorum" sloganı atan grup, polisin müdahalesi sonucunda dağıldı.

EMEP KAYSERİ İL ÖRGÜTÜ: ACILARIMIZI YENİ ACILARLA BÜYÜTMEYELİM, IRKÇI KIŞKIRTMALARA GELMEYELİM

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve birçok ilde yıkım ile sonuçlanan deprem sonrasında Zafer Partisi ve belirli çevrelerin söylemleri ile gerçekleşen provakasyon, şiddet görüntüleri ve Kayseri’de gerçekleşen mülteci karşıtı yürüyüş sonrası Emek Partisi Kayseri İl Örgütü yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ağır bilançosu her geçen gün daha da açığa çıkıyor. Arana kurtarma ekiplerinin bölgeye geç ulaşması, ulaşamamasının ağır sonuçları ile Türkiye Halkı karşı karşıya bırakılmıştır. Bölge halkı ağır şartlar, teknik imkânsızlıklar ve kış şartları ile boğuşur ve hayatta kalmaya çalışırken farklı çevrelerin çağrısıyla mültecilere yönelik provokasyon ve şiddet çağrıları giderek artıyor. İlimiz Kayseri’de sosyal medyadan yapılan çağrı sonrası bir grup, mülteci karşıtı yürüyüş gerçekleştirmişlerdir”  denildi.

Açıklamanın devamında ise “Deprem bölgesindeki iller yoğun göç alan illerdir. Türkiye halkı ise din, dil, ırk ya da yerli göçmen ayrımı yapmaksızın büyük bir dayanışma içerisindedir. Türkiye’de yaşayan göçmenlerde bu büyük enkazın ve dayanışmanın bir parçasıdır. İnsanları enkaz altında bırakan, kurtaramayan ve ihtiyaçlarını zamanında karşılayamayan bu iktidarın karşısında hayatta kalmak, ihtiyaçlarımızı karşılamak için dayanışmayı yükseltmemiz gerekmektedir. Bu dayanışmayı bozmaya yönelik gerçekleşen her türlü ırkçı, şoven provokasyonlar, arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere, depremzedelerin hayatına kasteden sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Şiddete ve mülteci düşmanlığına yapılan çağrı yeni yıkımlar yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

YAŞAMAK İÇİN VAR OLAN DAYANIŞMAMIZI BÜYÜTELİM

Ülke genelinde halkın kendi imkanları doğrultusunda başlattığı dayanışmayı büyütme çağrısı yapan EMEP Kayseri İl Örgütü, “Öte yandan deprem bölgesinden gelen ve “yağma” adı altında yayılan görüntülerin bir bölümünde hayatta kalmak için temel malzemelerin alındığı görülmektedir. Bu yağma değil yaşam hakkının korunmasıdır. Bunlar dışında gerçekleşen evlerden eşya çalma, ihtiyaç dışı ürün çalma gibi eylemlerle hukuk çerçevesinde mücadele edilmelidir. Başta işçi ve emekçiler olmak üzere, gençleri, kadınları ve bütün halkımızı bu provokasyonlara gelmemeye çağırıyoruz. Ülkemizin her yerinde başlayan dayanışma ve yardımlaşma duygumuzu hayatta kalmak ve yaşamak için dayanışmamızı büyütelim. İşçi ve emekçiler olarak öfkemizin hedefi hep birlikte enkazın altında kalanlar değil, deprem enkazına neden olan, deprem vergisi toplayıp kullanmayan, gerekli ve acil arama kurtarma ekiplerini bölgeye ulaştıramayan ve halkın en temel ihtiyaçlarını karşılayamayanlar olmalıdır” ifadeleri kullanıldı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’in köylerine yardımlar ulaşmıyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: "Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kabul edilemez"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa