12 Şubat 2023 15:50

Afetzedelerin olduğu köye yardıma giden ekibe bir köpek refakat etti

Depremin vurduğu Maraş’ın Göksun ilçesi Payamburnu Mahallesi'nde Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekibinin önlerine çıkan köpek köye kadar ekiplere refakat etti.

Fotoğraf. DHA

Paylaş

Depremin vurduğu Maraş’ın Göksun ilçesi Payamburnu Mahallesi'nde Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekibinin önlerine çıkan köpek köye kadar ekiplere refakat etti. Yaklaşık 5 kilometre karlı yolda koşan köpeği takip eden ekip, yardımları köye ulaştırdı.

Depremin etkilediği bölgelere yardım götürmeye çalışan ekiplerin çalışmaları da sürüyor. Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servisi ekipleri Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki karlı alanlarda bulunan ve ulaşımı güçlükle sağlanan köylere ulaşmaya çalışıyor.

Ekip dün aldıkları ihbar ile aynı ilçedeki kar ve yola düşen kayalar nedeniyle ulaşım sağlanamayan Payamburnu Mahallesi'ne ulaşmak için yola çıktı. Kapalı olan yol için alternatif güzergah oluşturan ekibe bir köpek köye kadar refakat etti.

Köpeği takip eden ekip bu anları cep telefonu ile kayıt altında aldı. Yaşadıklarını şaşkınlıkla kaydeden ekibin videoda, “Köye götürüyor bizi. Bize yol gösteren minik bir köpeğimiz var. Mahsur kalan insanlar galiba son çare köpeklerini yollamışlar biz de yolu kaybetmiştik. Köpeği görünce takip etmeye başladık umarım köye götürüyordur bizi” sözleri duyuldu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: "Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kabul edilemez"

SONRAKİ HABER

TİP'li vekil Atay'dan Erdoğan'a tepki: “İki dakika konuşabilmek için bütün şehri kilitledin”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa