12 Şubat 2023 16:00

İsrail yardım ekibi, “Güvenlik tehdidi istihbaratı aldık” diyerek Türkiye’den ayrılma kararı aldı

İsrailli bağımsız yardım kuruluşu United Hatzalah, güvenlik tehdidi nedeniyle çalışmalarını sonlandırarak erken ayrılma kararı aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek olan İsrailli bağımsız yardım kuruluşu United Hatzalah, güvenlik tehdidi nedeniyle çalışmalarını sonlandırarak erken ayrılma kararı aldı. Kuruluştan yapılan açıklamada, gruba yönelik teyitli bir güvenlik tehdidi nedeniyle ekibin bir an önce İsrail’e dönme kararı aldığı belirtildi.

United Hatzalah CEO'su Eli Pollack ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dov Maisel’in kuruluşun kurtarma ekibinin başında bulunan Binbaşı Yossi Cohen'e misyonu sonlandırması ve mümkün olan en kısa sürede İsrail'e dönmesi talimatını verdiği kaydedildi. Ekibin hızlı bir şekilde ekipman ve teçhizatlarını toparladığı öğrenildi. Mevcut uçuşların yetersizliği nedeniyle ABD vatandaşı milyarder hekim Miriam Adelson’un ekibi İsrail'e geri götürmek üzere özel jetini tahsis ettiği belirtildi.

"EKİBE YÖNELİK GÜVENLİK TEHDİDİ İSTİHBARATI ALDIK"

Maisel şunları söyledi: "Ekibimizi Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bu bölgesine göndermenin belli bir risk taşıdığını biliyorduk ancak hayat kurtarma görevimiz uğruna tehdidi azaltmak için gerekli adımları attık. Ne yazık ki, İsrail heyetine yönelik somut ve acil bir tehdit olduğuna dair istihbarat aldık ve personelimizin güvenliğini ön planda tutmak zorundayız. IDF İç Cephe Komutanlığı, İsrail Arama Kurtarma birimleri, yerel kurtarma güçleri ve Kızılay ile işbirliği içinde 15 kişinin kurtarılmasına yardımcı olan ekibimizin sadece birkaç gün içinde başardıklarıyla son derece gurur duyuyoruz. İnsanlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde geri getirmemize yardımcı olduğu için Dr. Adelson'a teşekkür etmek istiyorum."

AVUSTURYA VE ALMANYA EKİPLERİ DE GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ÇALIŞMALARINA ARA VERMİŞTİ

Dün de Avusturya ve Almanya’dan ekipler, güvenlik gerekçesiyle çalışmalarına ara vermiş, daha sonra güvenliğin tesis edildiğini belirterek çalışmalarına devam etme kararı almışlardı.

ÖNCEKİ HABER

TİP'li vekil Atay'dan Erdoğan'a tepki: “İki dakika konuşabilmek için bütün şehri kilitledin”

SONRAKİ HABER

TTB uyardı: Erken doğum, düşük, anne ve bebek ölümleri riski çok, önlem alın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa