12 Şubat 2023 16:42

Emek Gençliği: Depremzedeler otel, işletme ve misafirhanelere yerleştirilsin, öğrenciler hak gaspına uğramasın

Emek Gençliği: “Depremzedeler otel, işletme ve misafirhanelere yerleştirilsin. KYK yurtları hem hali hazırda yurtta kalan hem de depremzede öğrencilere açılsın.”

Fotoğdaf: DHA

Paylaş

İktidarın, Maraş depremi sonrası, bazı yurtlara depremzedelerin yerleşeceğini açıklaması ve öğrencilerin apar topar yurtları terk etmeye zorlanması üzerine Emek Gençliği açıklama yaptı.

Emek Gençliği yaptığı açıklama ile “Depremden doğrudan veya dolaylı yoldan etkilenen hiçbir öğrencinin hak gasbına uğramayacağı biçimde yüz yüze eğitim için başta barınma olmak üzere tüm koşullar sağlansın” çağrısı yapıldı.

Açıklamada şunlar yer aldı:

“Erdoğan ve ardından YÖK; tüm üniversitelerin online olarak devam edeceğini açıkladı. Bunun gerekçesi olarak da depremzedelerin KYK ve okul yurtlarına yerleştirilme kararını gösterdiler. Şu anda yurtta kalan öğrencilere eşyalarını toplamak için ise 1-2 gün verildi. Bugün Ankara’da 31, İstanbul’da ise 60 adet misafirhane var. 8 Mart 2021’de açıklanan verilere göre Türkiye’de toplam tesis sayısı 13 bin 959 iken oda sayısı 955 bin 333 ve yatak sayısı 2 milyon 58 bin 12.

Depremzedeler otel, işletme ve misafirhanelere yerleştirilsin. KYK yurtları hem hali hazırda yurtta kalan hem de depremzede öğrencilere açılsın, yurtların koşulları iyileştirilsin. Kamu kaynakları bu alana harcansın. Depremden doğrudan veya dolaylı yoldan etkilenen hiçbir öğrencinin hak gasbına uğramayacağı biçimde yüz yüze eğitim için başta barınma olmak üzere tüm koşullar sağlansın.”(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Afganlara ilişkin iddiası yalan çıkan eski Masterchef yarışmacısı Uğur Kardaş tutuklandı

SONRAKİ HABER

Munzur Çayı’nda bir erkeğin cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa