12 Şubat 2023 17:30
Son Güncellenme Tarihi: 12 Şubat 2023 19:46

Depremde otoyol ve kara yollarında derin yarık ve çökmeler oluştu

Maraş depreminde kara yollarında derin çökme ve yarıklar meydana geldi. Kara yollarının yapımındaki sorumlular hakkında herhangi bir işlemse yapılmadı.

Fotoğraf: İbrahim Laleli/DHA

Paylaş

6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler pek çok kentteki kara yolu ve tarım arazilerinde de büyük hasara yol açtı. Yollarda kilometrelerce uzunluğunda çatlak ve yarıklar oluştu. Öte yandan binaların yapımındaki sorumlulara ilişkin gözaltılar artarken kara yolları yapımında sorumlu olanlar için herhangi bir işlem yapılmadı.

ANTAKYA DEMİRÖZÜ'NDE KARA YOLU YARILDI

Antakya'yı Reyhanlı ilçesine bağlayan bölünmüş yolda yaklaşık 1 kilometrelik çökmeler ve yükselmeler oldu. Bölgeye ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Depremin büyük hasar verdiği yol havadan görüntülendi.

Yaklaşık 2 metreyi bulan çökmeler, karayolunu enkaza çevirirken, mahalle sakinleri patlamalar duyulduğunu söyledi. Demirköprü mahallesi sakinlerinden Ahmet Şahan, "60 yaşındayım böyle bir deprem görmedim, dünyada böyle bir deprem olmamış. Yol çöktü, evler ikiye ayrıldı. Maalesef Hatay'ımızı kaybettik, yerle bir oldu" dedi. Mahallede oturan Hasan Yavuz ise "Hayatımda ilk defa büyük bir deprem yaşadım. Elektrikler gitti, patlamalar oldu. Yollarımız çöktü" diyerek yaşadığı korkuyu anlattı. 

Karayolları ekipleri, bölgede ulaşımı tek şeritten sağlamaya çalışıyor. Depremin büyük hasar verdiği yol havadan görüntülendi.

TAG OTOYOLUNDA DA BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Deprem kara yolları ve tarım arazilerinin yanı sıra Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda da hasara yol açtı. Depremde otoyolun Pazarcık bölgesi yakınlarındaki bölümlerinde çatlak, yarık ve çökmeler meydana geldi.

Tedbiren 2 gün boyunca trafiğe kapatılan otoyol, ekiplerin çalışmasının ardından kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Ulaşımın kontrollü şekilde sürdüğü otoyolda, ekiplerin onarım çalışmaları ise halen sürüyor.

PAZARCIK

Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Çöçelli Mahallesi'nde de depremin etkisiyle kara yolunun birçok noktasında kırıklar, yarıklar oluştu, çökmeler meydana geldi. Yer yer 2 metreyi bulan çökmeler nedeniyle yolların trafiğe kapanmasıyla birçok kırsal mahalle yoluna ulaşım da durdu. Çöçelli Mahallesi Muhtarı Murat Sımsık, depremde depremin etkisiyle kendilerini ailece dışarı attıklarını ve gün ağarmasıyla köyden çıkmaya çalışınca yollardaki derin yarık ve çatlakları gördüklerini anlattı.

Dron ile de görüntülenen bölgelerde yollardaki uzun çatlak, kırık ve çökmelerle oluşan tahribat gözler önüne çıktı. Tarım arazilerinde de meydana gelen derin yarık ve çatlaklar bölgede yaşayan insanları da endişendirdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Depremde binlerce besi hayvanı öldü, kurtulanları da fırsatçılar ucuza kapma peşinde

SONRAKİ HABER

Maraş'ta bir depremzede Habertürk yayınında tepki gösterdi: Neden çalışma olmayan yeri çekmiyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa